Egy kb.25 szeletes tortát szeretnék sütni. Mekkora legyen a tortaforma átmérője?
A legnagyobb kerek formák is csak 16 szeletesek. Nagyobbat nem kapsz,és be sem férne a sütőbe.
Süssed meg a piskótát egy nagyobb tepsiben. Vágd hosszában félbe,töltsd meg,és vágd szeletekre. Ha rézsút vágod,akkor kerek formájúan is teheted a tálra.
Látom, hogy nem mostani a kérdés, de remélem azért még hasznosnak bizonyul a válaszom.
Átlagban:
10 szeletes torta ~17-18 cm átmérőjű (5 tojásos piskóta)
16 szeletes ~20-21 cm (7 -||-)
20 szeletes ~22-24 cm (9 -||-)
30 szeletes ~26 cm (13 -||-)
Ez csak egy irányvonal. Úgy is megállapíthatjuk egy tortaszelet /leendő/ súlyát, illetve ebből a számát, hogy az elkészített tortát alapanyagainak súlyát összeadjuk (ez egy klasszikus méretű tortánál ~1,5 kg), az átlagos szeletsúly 6-12 dkg között mozog, az már egyénileg meghatározott, hogy ezen belül mekkora tortaszeletet szeretnél, de természetesen ettől is lehet nagyobb vagy kisebb, és csak egy közepes átlag két véglete, személy szerint ennek is a legközepét szoktam becélozni 9 dkg.
Remélem valamennyire hasznos volt a válasz.
A lábasra pedig: A cél szentesíti az eszközt! :) A kicsi tortákat én is kicsi lábaskákban szoktam megsütni, meg van egy 25 cm-es tortaformám, a nagyokat abban. :) Annak idején a legnagyobb hiper-üzletláncnál vettem.
Remélem valamennyire hasznos volt a válasz. :)
Kis méretű: 18 cm átmérő, 8 szeletes
Normál méretű: 23.5 cm átmérő, 16 szeletes
Nagy méretű: 28 cm átmérő 24 szeletes
Read more: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!