Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy tudnám megoldani kapcsos...

Hogy tudnám megoldani kapcsos tortaforma nélkül?

Figyelt kérdés
Sütést nélküli tortára van szükségem és boltit nem szeretnék. [link] Kinézetre ilyesmit szeretnék, tehát a babapiskóta legyen a szélén, ahogyan a képen. Hogy tudnám megoldani? ötletek receptek ?:)
2011. jún. 8. 06:42
 1/9 anonim ***** válasza:
Bármilyen jénai vagy akár zománcos edényben. Csak tegyél bele folpackot a süti alá. Így könnyen ki tudod majd borítani belőle.
2011. jún. 8. 06:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:

egy folpackkal kibélelt jénaiban megcsinálod a belsejét,jól lehűtöd, majd a jénait egy pillanatra melegvízbe mártod és kiemeled az egészet. a fóliát óvatosan eltávolítod.

a krémből fértettél annyit, hogy most körbekend, és odaragasztod a pisklótákat.

forma nélkül ennyit tudok javasolni.

2011. jún. 8. 07:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
hát ez nem úgy néz ki, hogy ki lehet borítani,azért ajánlottam a kiemelős megoldást.ha kiborítja, az alja lesz felül...
2011. jún. 8. 07:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
Jó az aljra felül, gömbölyű aljú tálban ha megcsinálod, akkor lesz egy félgömböd. Utána mehet rá a dekoráció meg a piskóta.
2011. jún. 8. 07:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 komasa ***** válasza:
14%
A folpack nem olvad el a sütőben? Szerintem inkább sütőpapírt használj.
2011. jún. 8. 08:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Olvasd el a kérdést. Sütés nélküli tortáról beszélt.
2011. jún. 8. 08:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 A kérdező kommentje:
Kicsit még ügyetlen vagyok a konyhában, legalábbis desszertek terén. Köszönöm szépen a tippeket. L/18
2011. jún. 8. 09:07
 8/9 komasa ***** válasza:
sorry!
2011. jún. 8. 09:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:

Szia!


Sütnék egy lapos, kerek tésztaalapot. (vagy törnék össze kekszet, kikeverném margarinnal, cukorral, gömbbé formálnám, majd kilapítanám kerekre. szóval "gyurmáznék vele.)

Aztán mascarponet felvert tejszínhabban kikevenék, és ízesíteném (pl: gyüm, kávé, csoki, kókuszreszelék stb, ami eszedbe jut.) Habzsákot vennék elő, de nem tennék rá csatlakozó fejet, hogy nagy legyen az elején a lyuk.

Habzsákot megtölteném, és ezzel az alaptészta karimáján húznék egy kört. (Ez adja meg a krém magasságát, majd középen is feltölteném a krémmel. Késsel eligazgatnám, majd babapisótával kiraknám az oldalát, és díszíteném a tetejét.

Ennyi!


Ui: a tejszín és a mascarpóna hideg legyen, és csak addig tölteném fel az ízesítőkkel, amíg az állagát megtartja, vagyis nem válik túlzottan folyóssá (hogy megálljon)

2011. jún. 8. 14:37
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!