Hogy tudnám megoldani kapcsos tortaforma nélkül?
egy folpackkal kibélelt jénaiban megcsinálod a belsejét,jól lehűtöd, majd a jénait egy pillanatra melegvízbe mártod és kiemeled az egészet. a fóliát óvatosan eltávolítod.
a krémből fértettél annyit, hogy most körbekend, és odaragasztod a pisklótákat.
forma nélkül ennyit tudok javasolni.
Szia!
Sütnék egy lapos, kerek tésztaalapot. (vagy törnék össze kekszet, kikeverném margarinnal, cukorral, gömbbé formálnám, majd kilapítanám kerekre. szóval "gyurmáznék vele.)
Aztán mascarponet felvert tejszínhabban kikevenék, és ízesíteném (pl: gyüm, kávé, csoki, kókuszreszelék stb, ami eszedbe jut.) Habzsákot vennék elő, de nem tennék rá csatlakozó fejet, hogy nagy legyen az elején a lyuk.
Habzsákot megtölteném, és ezzel az alaptészta karimáján húznék egy kört. (Ez adja meg a krém magasságát, majd középen is feltölteném a krémmel. Késsel eligazgatnám, majd babapisótával kiraknám az oldalát, és díszíteném a tetejét.
Ennyi!
Ui: a tejszín és a mascarpóna hideg legyen, és csak addig tölteném fel az ízesítőkkel, amíg az állagát megtartja, vagyis nem válik túlzottan folyóssá (hogy megálljon)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!