Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy készíted a tojáslevest?

Hogy készíted a tojáslevest?

Figyelt kérdés
2011. máj. 25. 13:33
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Ez engem is érdekelne,lehetőleg ovis,mert nem sikerül!de többen mondták már,hogy az érdekes,soha nem sikrül úgy-
2011. máj. 25. 13:36
 2/11 anonim válasza:
0%
2011. máj. 25. 13:50
 3/11 anonim ***** válasza:
én nem vagyok ovis, de így készítem: kevés olajon pirítok egy kis kockázott hagymát, sózom, borsozom, rázuttyintok 1 evőkanál lisztet, majd pirospaprikát, és utána felengedem sok vízzel. Teszek bele őrölt köményt, és amikor már zubog, akkor 1-2 felvert tojást vékony sugárba belecsorgatok. kb 2 percig még főzöm, esetleg utánsózom és nagyon kevés, 1 evőkanál ecetet teszek még bele.
2011. máj. 25. 13:53
 4/11 anonim ***** válasza:
Olaj, liszt, bele a köménymag, ha egész, akkor pattogtatni kell, ha őrölt, akkor csak picit sütöm, felöntöm vízzel, sózom, amikor forr, beleengedek annyi tojást, ahányan vagyunk, ha nincs elég tojásom, akkor belekeverek 1-et.
2011. máj. 25. 13:53
 5/11 anonim ***** válasza:
Egy paprikás rántást csinálok (olaj, liszt, kis pirospaprika), majd felengedem vízzel. Ha forr ütök bele pár tojást és persze fűszerezem (só, bors).
2011. máj. 25. 14:02
 6/11 A kérdező kommentje:

Köszi az eddigi válaszokat.

Elsőnek: nem, nem vagyok ovis, azért írtam ki a kérdést, mert több változata is van....

2011. máj. 25. 14:03
 7/11 anonim ***** válasza:
az első úgy értette, hogy olyan ízű legyen, mint az oviban. Én ezt menzásnak hívom.
2011. máj. 25. 14:06
 8/11 anonim ***** válasza:
Kihagytátok a babérlevelet! Az szerintem kihagyhatatlan!
2011. máj. 25. 14:07
 9/11 anonim ***** válasza:

4 személyre:

kb 2 ek liszt

annyi olaj, hogy elkeverve folyós legyen

Vlgágos rántást készítek, majd a tűzről leveszem, és teszek bele 1-2 tk paprikát. Elkeverem, majd felengedem 1 l vízzel.

Megy bele só, bors, vegeta, esetleg babérlevél. Ha forr, akkor vagy belefújok 2 tojást, vagy felverem, elkeverem őket, és úgy megy a levesbe.

Ha a lányom kéri, még betütésztát is teszek bele.

Tálaláskor, aki kér, kicsi ecetet tehet bele.

Üdv!

2011. máj. 25. 14:23
 10/11 anonim ***** válasza:
Bocsi, a köményt kihagytam. Az adja meg az aromáját. :)
2011. máj. 25. 14:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!