Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » 2,5 kg gyönyörű friss sovány...

2,5 kg gyönyörű friss sovány marhacombból mi finomat készítenétek?

Figyelt kérdés
Nem a keresővel jelzett találatok érdekelnek, hanem saját bevát receptek! Köszi előre is!
2009. márc. 13. 14:48
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
én biztos, hoyg pörköltet, mert a soványat szeretjük, kicsit bevadítva nagyon jó, vagyis jó hagymásan , bele kész lecsó és BORÓKABOGYÓ meg egy kis vörösbor. sütheted is, de szárazkás, pácolni kell, vannak jó kész pácsók nézz körül a polcon mi van otthon ( vagy a tescoban )jók a villámpácok is, mind finom, ha sütném plusz fokhagymát hozzálegalább 4-5 gerezdet a végefelé, ja és zsíron sütném, nem olajjal. ez a mi ízlésünk, remélem az egyik legalább tetszik
2009. márc. 13. 14:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nálam a vadas marha a nyerő zsemlegombóccal. Nyammm!!!

2009. márc. 13. 15:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszi , de a pörkölt most készül a másik 2és fél kilóból! :-DD
2009. márc. 13. 15:04
 4/6 A kérdező kommentje:

Igazad van, perverz dolog a marha alá olajat tenni! Brr!!

én még a pörkölt alá teszek egy kis füstöltszalonna frissen kisült zsirjából is!

2009. márc. 13. 15:06
 5/6 anonim ***** válasza:

Tejfölös hús, zsemlegombóccal. A felszeletelt combot odateszed vízben főzni sóval, egész borssal és 5-6 babérlevéllel. Mindig legyen annyi víz alatta, hogy ellepje a húst. Én annyi szelet hússal csinálom amennyien vagyunk. Ha megfőtt a hús, kiszeded a léből, és behabarod tejföl-lisz keverékével. Én a nagy tejfölnek a 3/4 részét kavarom el kb 2-3 csapot evőkanál liszttel.

Kofa borda: a húst lesózom, borsozom, majd minimális olajon megpirítom kissé mind két oldalát. A húst kiveszem, hozzáöntök olajat és 1 fej apróra vágott vöröshagymát megfonnyasztok rajta. Mi szeretjük a csípőset, ezért 1-2 kiskanál chilit (por) belekeverek, borsozom és kb 2 evőkanálnyi tárkonnyal pirítom 1-2 pecig. Ezután felöntöm vízzel, beleteszem a húst, sózom és addig főzöm ameddig a hús meg nem főtt. Ha készen van behabarom lisztes tejföllel, olyan arányban mint a tejfölös húsnál is. Ehhez a sült krumpli és rizs illik, mindkettőt tálalom hozzá.

2009. márc. 14. 21:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszi ezeket kipróbálom, a húst milyen vastagra szeleteled?
2009. márc. 14. 22:37

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!