2,5 kg gyönyörű friss sovány marhacombból mi finomat készítenétek?
Szia!
Nálam a vadas marha a nyerő zsemlegombóccal. Nyammm!!!
Igazad van, perverz dolog a marha alá olajat tenni! Brr!!
én még a pörkölt alá teszek egy kis füstöltszalonna frissen kisült zsirjából is!
Tejfölös hús, zsemlegombóccal. A felszeletelt combot odateszed vízben főzni sóval, egész borssal és 5-6 babérlevéllel. Mindig legyen annyi víz alatta, hogy ellepje a húst. Én annyi szelet hússal csinálom amennyien vagyunk. Ha megfőtt a hús, kiszeded a léből, és behabarod tejföl-lisz keverékével. Én a nagy tejfölnek a 3/4 részét kavarom el kb 2-3 csapot evőkanál liszttel.
Kofa borda: a húst lesózom, borsozom, majd minimális olajon megpirítom kissé mind két oldalát. A húst kiveszem, hozzáöntök olajat és 1 fej apróra vágott vöröshagymát megfonnyasztok rajta. Mi szeretjük a csípőset, ezért 1-2 kiskanál chilit (por) belekeverek, borsozom és kb 2 evőkanálnyi tárkonnyal pirítom 1-2 pecig. Ezután felöntöm vízzel, beleteszem a húst, sózom és addig főzöm ameddig a hús meg nem főtt. Ha készen van behabarom lisztes tejföllel, olyan arányban mint a tejfölös húsnál is. Ehhez a sült krumpli és rizs illik, mindkettőt tálalom hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!