Hogyan készítsem el a kínai szezámos csirkecsíkokat?
Szezámmagos meleg csirkesaláta
* Nyomtatóbarát verzió
* Nyomtatóbarát verzió
A ropogós szezámmagos-kukoricapelyhes bundával borított csirkemellcsíkokat fűszeres vinaigrette-öntetbe forgatott zöldsalátára halmozzuk. Keleties ízt kölcsönöz az ételnek, ha a hús panírjába egy kevés őrölt csilit keverünk.
* A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük (gázsütőnél 6-os fokozat). A csirkemelleket vízszintesen félbe-, majd hosszában csíkokra vágjuk.
* Egy műanyag zacskóba szórjuk a zsemlemorzsát, a kukoricapelyhet, a szezámmagot meg a csilit, és jól összerázzuk. A tojásokat egy lapos tálba ütjük, és lazán felverjük.
* Miután a tojásba mártottuk a csirkemellcsíkokat, beledobjuk őket a műanyag zacskóba. Amikor már néhány összegyűlt, megrázzuk a zacskót, hogy a panír jól rátapadjon a húsra. Két teflonbevonatú tepsiben egymás mellé rendezzük a bepanírozott húsdarabokat.
* Félidőben egyszer megfordítva 15-20 percig sütjük a csirkemellcsíkokat.
* Közben elkészítjük a salátát. A fejes káposztát vékony csíkokra vágjuk, és egy nagy tálba tesszük. A fodros endíviát és a cikóriát leveleire szedjük, a nagyobbakat kisebb darabokra tépkedjük, majd a káposztához adjuk.
* Jól összerázzuk az öntethez szükséges hozzávalókat egy csavaros fedelű kis üvegben. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, végül a salátára öntjük, és azzal jól összeforgatjuk.
* A salátát elosztjuk négy tányérra, és a tetejére tesszük a sült csirkecsíkokat. Meghintjük egy kevés szezámmaggal, és tálaljuk.
Tipp:
* A kukoricapehellyel kevert zsemlemorzsa helyett használjunk 12 dkg fehér vagy teljes kiőrlésű zsemlemorzsát. A teljes kiőrlésű több B-vitamint és élelmi rostot tartalmaz, mint a fehér lisztből készült.
* Kínai csirkesalátához egy tálba felütünk 1 tojást, és összekeverjük 2 kiskanálnyi kínai ötfűszerkeverékkel, 1 evőkanálnyi mákkal, valamint 2-2 evőkanálnyi paradicsompürével, édes sherryvel és sötét szójaszósszal. Beletesszük a csíkokra vágott húst. Kiemeljük a tojásból, beleforgatjuk a panírba (a szezámmagot és a csilit kihagyjuk belőle), majd kisütjük. Közben egy kínai kelt vékony csíkokra vágunk, a fehér végek egy részét kidobjuk. Salátástálba tesszük, hozzáadunk 10 dkg babcsírát és egy csomó felkarikázott újhagymát. Összeforgatjuk az öntettel (amelyhez 1-2 evőkanál petrezselymet és ugyanennyi korianderzöldet adunk). A tetejére halmozott meleg húscsíkokkal tálaljuk.
Hozzávalók:
1 csirkemell csíkokra vágva
A páchoz:
őrölt fehérbors (én ötfűszer-keveréket használtam helyette), só, cukor, 1/2 tk. fehérbor, 1/2 tk. szezámolaj
A bundához:
1/2 csésze liszt
1/4 csésze keményítő
csapott tk. sütőpor
1 felvert tojás
2 ek. olaj
2/3 csésze víz
kevés só
A mézes mázhoz:
1/8 csésze méz
1/4 csésze cukor
1/8 csésze ketchup
1 ek. fehérborecet
A csirkecsíkokat bepácoljuk, minimum néhány órára hűtőbe tesszük. Ha összeértek az ízek, a bundába mártott csirkedarabokat wokban bő olajban kisütjük. Utána a mézes mázhoz összemelegítjük a hozzávalókat és beleforgatjuk a kész húst. Megszórjuk szezámmaggal.
Pirított tészta:
A kifőtt spagettit vagy kínai tojásos tésztát az alábbi összetevőkkel nyakon öntöm és wokban kevés olajon megpirítom.
1-2 ek. sötét szójaszósz
1 kk. chiliszósz
1 kk. kristálycukor
1 kk. borecet
1/2 kk. só
1/2 kk. kukoricakeményítő
6-7 ek. langyos víz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!