Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan készítsem el a kínai...

Hogyan készítsem el a kínai szezámos csirkecsíkokat?

Figyelt kérdés
Azt tudom, hogy sűrű "palacsintatésztába" kell belemártani, amiben van szójaszósz és keményítő. De ezen kívül nem tudom mi van még benne. Víz vagy készíthetem mondjuk sörrel is? Sajnos nem tudom hová tűnt a receptem....
2009. márc. 12. 18:26
 1/4 anonim ***** válasza:

Szezámmagos meleg csirkesaláta


* Nyomtatóbarát verzió

* Nyomtatóbarát verzió


A ropogós szezámmagos-kukoricapelyhes bundával borított csirkemellcsíkokat fűszeres vinaigrette-öntetbe forgatott zöldsalátára halmozzuk. Keleties ízt kölcsönöz az ételnek, ha a hús panírjába egy kevés őrölt csilit keverünk.


* A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük (gázsütőnél 6-os fokozat). A csirkemelleket vízszintesen félbe-, majd hosszában csíkokra vágjuk.

* Egy műanyag zacskóba szórjuk a zsemlemorzsát, a kukoricapelyhet, a szezámmagot meg a csilit, és jól összerázzuk. A tojásokat egy lapos tálba ütjük, és lazán felverjük.

* Miután a tojásba mártottuk a csirkemellcsíkokat, beledobjuk őket a műanyag zacskóba. Amikor már néhány összegyűlt, megrázzuk a zacskót, hogy a panír jól rátapadjon a húsra. Két teflonbevonatú tepsiben egymás mellé rendezzük a bepanírozott húsdarabokat.

* Félidőben egyszer megfordítva 15-20 percig sütjük a csirkemellcsíkokat.

* Közben elkészítjük a salátát. A fejes káposztát vékony csíkokra vágjuk, és egy nagy tálba tesszük. A fodros endíviát és a cikóriát leveleire szedjük, a nagyobbakat kisebb darabokra tépkedjük, majd a káposztához adjuk.

* Jól összerázzuk az öntethez szükséges hozzávalókat egy csavaros fedelű kis üvegben. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, végül a salátára öntjük, és azzal jól összeforgatjuk.

* A salátát elosztjuk négy tányérra, és a tetejére tesszük a sült csirkecsíkokat. Meghintjük egy kevés szezámmaggal, és tálaljuk.



Tipp:


* A kukoricapehellyel kevert zsemlemorzsa helyett használjunk 12 dkg fehér vagy teljes kiőrlésű zsemlemorzsát. A teljes kiőrlésű több B-vitamint és élelmi rostot tartalmaz, mint a fehér lisztből készült.

* Kínai csirkesalátához egy tálba felütünk 1 tojást, és összekeverjük 2 kiskanálnyi kínai ötfűszerkeverékkel, 1 evőkanálnyi mákkal, valamint 2-2 evőkanálnyi paradicsompürével, édes sherryvel és sötét szójaszósszal. Beletesszük a csíkokra vágott húst. Kiemeljük a tojásból, beleforgatjuk a panírba (a szezámmagot és a csilit kihagyjuk belőle), majd kisütjük. Közben egy kínai kelt vékony csíkokra vágunk, a fehér végek egy részét kidobjuk. Salátástálba tesszük, hozzáadunk 10 dkg babcsírát és egy csomó felkarikázott újhagymát. Összeforgatjuk az öntettel (amelyhez 1-2 evőkanál petrezselymet és ugyanennyi korianderzöldet adunk). A tetejére halmozott meleg húscsíkokkal tálaljuk.

2009. márc. 12. 19:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
60%
Én sima serpenyőben szoktam csinálni kínai kaját. Oliva olajon megdinsztelek egy fej hagymát hosszú csíkokra vágva, adok hozzá sárgarépát, cukkinit, gombát, néha csirkemellet is, fűszerezem curryvel, 1 fej chilli paprikával, szójaszósszal, fokhagymával, kis mézzel, sóval, friss gyömbérrel, falatnyi fehér borral és összekeverem az üvegtésztával, majd megszóróm friss bazsalikommal.
2009. márc. 12. 19:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:

Hozzávalók:


1 csirkemell csíkokra vágva


A páchoz:


őrölt fehérbors (én ötfűszer-keveréket használtam helyette), só, cukor, 1/2 tk. fehérbor, 1/2 tk. szezámolaj


A bundához:


1/2 csésze liszt

1/4 csésze keményítő

csapott tk. sütőpor

1 felvert tojás

2 ek. olaj

2/3 csésze víz

kevés só


A mézes mázhoz:


1/8 csésze méz

1/4 csésze cukor

1/8 csésze ketchup

1 ek. fehérborecet


A csirkecsíkokat bepácoljuk, minimum néhány órára hűtőbe tesszük. Ha összeértek az ízek, a bundába mártott csirkedarabokat wokban bő olajban kisütjük. Utána a mézes mázhoz összemelegítjük a hozzávalókat és beleforgatjuk a kész húst. Megszórjuk szezámmaggal.


Pirított tészta:


A kifőtt spagettit vagy kínai tojásos tésztát az alábbi összetevőkkel nyakon öntöm és wokban kevés olajon megpirítom.


1-2 ek. sötét szójaszósz

1 kk. chiliszósz

1 kk. kristálycukor

1 kk. borecet

1/2 kk. só

1/2 kk. kukoricakeményítő

6-7 ek. langyos víz

2009. márc. 12. 19:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen, izgalmasabbnál izgalmasabb recepteket adtatok, kipróbálom sorban.
2009. márc. 13. 09:37

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!