Írnátok nekem heti menüt? Nagy segítség lenne és gondolom hogy nem csak nekem! Ötleteljünk!
Próbálok összeállítani egy heti kaját,hogy a bevásárlás is egyszerűbb és költség kímélőbb legyen!
Van egy pici babám és nagy háztartásom még terhes is vagyok,úgyhogy vmi praktikus,egyszerű,nem drága megoldás érdekelne!:)
Én hétvégére vásárolok úgy, hogy eldöntöm, vasárnap mi lesz az ebéd, a húsfélét (ha nincs a fagyiban) ahhoz vásárolom, és a hétközbeni kajákat úgy válogatom össze, hogy a vasárnapi maradékot hogyan, mihez tudom még felhasználni.
A fennmaradó napokra lehet egyszerűbben elkészíthetőket is: paprikás-krumpli, krumplis tarhonya, rántott csirkemáj, sült krumpli tükörtojással stb.
Ha csirke:
- far, hát, nyak, szárny:
leves borsóval (karfiollal)
rizseshús
- comb, mellehúsa:
rántva petrezselymes krumplival (esetleg rizi-bizivel) + sali
bőre alá tölteléket, tepsiben krumplival együtt sütve
- együtt az egész csirke:
pörköltnek nokedlivel
A maradék nokedliből (úgy csináld, hogy maradjon) hétközben tojásos nokedli.
Marhahús:
megfőzöd sok zöldséggel levesnek borsóval, tésztával. Másnap, (harmadnap) a maradékból vadasmártás, a husival + tésztával.
vagy: pörköltnek és a maradékból hétközben lehet gulyásleves + palacsinta
Sertés darálthús:
raguleves
fasírozott (gombócban, vagy stefáninak = tojással töltött egybesütve)
rakott káposzta
töltött káposzta,
töltött paprika
Sertés comb:
egybe-sütve
szeletben sütve
rántani. Ezekhez mehet valami főzelék.
Egyébként rántani legjobban a pulykamellet szeretem.
Továbbiak: tojásos leves, zöldbab leves, borsó leves, frankfurti leves, esetleg szárazbab leves füstölt hússal vagy füstölt kolbásszal, zöldséges tészta-leves,
Tészták: krumplis tészta, túrós tészta, sajtos tészta, vagy valamilyen (mexikói stb.) mártással
De valamilyen erősebb leves után lehet pl. túróslepény stb.
hétfő-babgulyás, lencseleves vagy sárgaborsóleves füstölt hússal, kolbásszal(még nem tudom melyik lesz) utána gofri, palacsinta, mákosguba vagy valamilyen tészta étel (diós/mákos/túrós/grízes)
kedd-zöldségleves, főtt krumpli, tojás, spenótfőzelék
szerda: húsleves, spagetti-paradicsomos-husos-sajtos
csüt: kelkáposztafőzelék, szilvás, túrósgombóc cukros fahéjjal
péntek: zöldborsóleves, párolt rizs répával és borsóval, párolt hal vagy hús savanyú
szombat: paradicsomleves, rakott spárga, pudingos-babapiskótás desszert
vasárnap_ májgombócleves, tepsis csirke, vajas krumpli spárgaöntettel, savanyúság, epres-túrós torta
Levesek: tarhonyaleves, lebbencsleves, gyümölcsleves, gombaleves, tejszínes levesek: borsó, brokkoli
Főétel: tésztafélék (túrós/grízes/mákos/diós/milánói/carbonara), sült húsok, rántott dolgok (karfiol/sajt/brokkoli/gomba/hús/cukkini/padlizsán/stb)
rakott karfiol/krumpli/zöldbab/padlizsán
Hétfő: Vasárnapi maradék: Sült csirkecomb, petrezselymes krumpli, párolt spárga
Kedd: Vasárnapi maradék leves, Szilvás gombóc
Szerda: zacskós leves, szilvás gombóc
Csütörtök: Csirkemájas rizottó
Péntek: csirkemájas rizottó
Szombat: Tejberizs
Én minden hétvégén kitalálom előre a kövi heti menüt, és az alapján írom a bevásárlólistát a férjemnek. Hidd el, érdemes rászánni azt a félórát! Nekem is van amúgy pici babám, 8 hetes. :)
Ajánlom még a [link] weboldalt!
hétfő-kedd: tésztaleves, krumplifőzelél sült kolbásszal
szerda-csütörtök: paradicsomleves, lekváros vagy túrós derelye
péntek-szombat: tojásleves,chilisbab
vasárnap: almaleves, gyros pitában (házilag)
Remélem tudtam segíteni, nálunk 1 éves a baba, a kicsi még pocakban (25. hét) és közben vizsgázom, ezért csak 2 napra főzök :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!