BEVÁLT hagymakrémleves recept?





A mindmegette oldalról már sok finomat főztem.
A hagymakrémlevest én úgy készítem hogy megdínsztelek egy kis fokhagymát majd rárakom az összevágott hagymát plusz só, bors, lestyán /olyan mint a petrezselyem csak lágyabb finomabb/lehet kapni szárítottan, zacsiban bárhol.
Felöntöm egy kis vízzel ami ellepi, puhára főzöm jöhet rá sűrű főzőtejszín vagy zsírosabb tejföl és botmixerrel összeturmixolom. Isteni. Főleg ha vágsz hozzá egy kis póréhagymát is.





Egyszerű, gyors és finom.
4 literes fazekat félig rakom felszeletelt vöröshagymával. Felöntöm vízzel, hogy ellepje.
Fél 3/4 óráig főzöm 1-2 tyúkhúsleves kockával.
Botmixerrel összeturmixolom és felöntöm 1 doboz főzőtejszínnel.Felforralom és kész.Ha nagyon sűrű vízzel hígítom. Pirított kenyérkockával,sajttal snidlinggel tálalom.





Egy nagy fej hagymát felaprítok, zsíron megpirítom, rá egy kevés liszt, felöntöm vízzel, (sót,) vegetát (húsleves levét vagy leveskockát) adok hozzá, felforralom, mikor forr, egy tömlőssajtot nyomok bele,ezzel jól elkeverem. Nagyon finom pirított kenyérrel!
A sóval vigyázni kell mert a leveskocka és a tömlős sajt is sós! Így általában inkább utólag sózom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!