Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell petrezselymes...

Hogy kell petrezselymes krumplit csinálni?

Figyelt kérdés

Kezdő vagyok főzés terén, és kellene egy kis segítség.

Előre is köszönöm

2011. ápr. 29. 08:40
1 2
 11/13 anonim válasza:
100%
A krumplit felkockázom, majd egy lábasba rakom. Meglocsolom kis olajjal, megszórom petrezselyemmel, beledarabolok gusztusos kis TV-paprika darabokat, és annyi vízzel öntöm fel, hogy ellepje. Megfűszerezem ételízesítővel. Fedő alatt lassan megpárolom a burgonyákat. Közben el fogja főni a levét, ami nem baj, csak oda ne égjen. Így szokta anyu, én így szeretem a legjobban, magam is így készítem.
2011. ápr. 29. 14:22
 12/13 anonim ***** válasza:
50%
Én a saját módszeremet szeretem a legjobban:Az apró újkrumplit jól megmosom,de nem pucolom meg,van egy olyan kesztyűm,amiben ezt szoktam csinálni,a kezem se lesz barna és csak a felesleges héj jön le.Egy tepsibe olajat teszek,bele a krumplit,megsózom,letakarom alufóliával.Nagy lángon kb fél óra után leveszem a fóliát,ha van még lé alatta,elpárologtatom és kezdem pirítani,ha már kezd,bőven összeforgatom petrezselyemmel,a gázt lekapcsolom alatta,és amíg asztalra kerül,marad a sütőben.Mire kiveszed,tökéletes.
2011. ápr. 29. 19:47
 13/13 anonim ***** válasza:

Előző:

... nem pucolod meg, .... csak a felesleges héj jön le...

Ami héj rajta marad, az megeszed?? (Ízlés dolga!)

2011. ápr. 29. 19:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!