Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért káros a terhesség alatt...

Miért káros a terhesség alatt petrezselymet fogyasztani? Én nem tudtam, és nem egyszer ettem petrezselymes krumplit. Nagy bajt csináltam?

Figyelt kérdés
2008. dec. 8. 12:28
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Én még ezt nem hallottam, hogy káros lenne. Szerintem egyél nyugodtan.
2008. dec. 8. 12:37
 2/12 ketteske ***** válasza:
100%
Én sem hallottam róla. Akkora mennyiséget úgysem tudsz belőle enni, hogy káros legyen.
2008. dec. 8. 12:44
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
A petrezselyem vízhajtó hatású. Vizesedésre külön ajánlják terhes nőknek. Tehát én sem arról tudok, hogy káros lenne.
2008. dec. 8. 12:49
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Miota itt olvasgatok,jötek a kérdösek,mik a kärosak és mik nem,legtöbb esetben a következök miatt aggodtak a kismamàk:

negro,kola,kàvé,tea,olajos hal konzerv,sajt,szénsavas üditö,kàposzta,stb. stb. stb....

Mindig kénytelen vagyok kiirni a véleményemet,és most is megteszem!

Egyél nyugodtan mindent ami jol esik!

Nem vagy beteg,csak vàrandos!

Alkoholon,drogon,és cigarettàn kivül mindent szabad mértékkel.

Ha valami nem jo a babànak,azt a szervezeted rögtön jelzi.

Nekem pl egész idö alatt panaszmentes terhességem volt,de ha meglàttam a kolbàszt(amit elötte imàdtam)ràm jött a hànyinger.

Nemhiàba.

Nyugi nem àrtassz vele!

Boldog babavàràst,és jo étvàgyat!

2008. dec. 8. 12:50
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Előző válaszolónak igaza van. Egyél mindent, de csak mértékkel és változatosan. Például ne egyél fagyit reggeltől estig a hét minden napján, de ha néha eszel mértékkel, akkor nem lesz baj. Ugyanez vonatkozik minden másra. Valaki a múltkor a kínai kajáról kérdezte, hogy káros-e terhesen :D Én meg írtam neki, hogy miért lenne káros, akkor szerinte a terhes kínai nők mit esznek ,ha nem kínai kaját? Talán magyar csirkepörköltet? :D :D De viccet félretéve, a dokim is azt mondta, egyek bármit ami jól esik. Nyilván a gyógyszerszedés, droghasználat, dohányzás, túlzott alkoholfogyasztás nem szabad, nem ajánlott (nem terhesen sem nagyon), meg bizonyos kajákból nem szabad terhesen sokat fogyasztani, de attól még nem tilosak! Ilyen a máj, májkrém, konzerves hal, stb. Meg mindent meg kell főzni alaposan. De most őszintén, kinek főzi meg a kaját, húst stb alaposan nem terhesen is?? Mert hogy én igen, szóval akkor evidens hogy az ember terhesen is vigyáz az ilyesmivel. Nyilván vannak dolgok amikkel jobban kell vigyázni terhesen, pl. kesztyűben kertészkedni, meg hasonlók. De még életemben nem hallottam soha senkitől még a neten sem, hogy a petrezselyem káros lenne.
2008. dec. 8. 13:04
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Hmmm... petrezselymes krumpli, kössz a tippet:) Megvan mit főzők :D

Egyél nyugodtan én se hallottam még a "káros"hatásairól:)

Boldog Babavárást!

34 hetes hóember

2008. dec. 8. 13:06
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
bocsi, elírtam... tehát most őszintén, ki az aki nem főzi meg a húst, bármilyen ételt rendesen még akkor is mikor épp nem terhes? Tatar beefsteak-et meg nem hiszem, hogy sokan szeretik. Még ide annyit, állítólag a házi majonézzel is vigyázni kell ,mert ebben is van nyers tojás.
2008. dec. 8. 13:07
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Mivel é vizesedem most is nekem még teát is ebből kell főznöm és reggel és este a piritósra is nyersen teszek belőle.Semmi bajod nem lesz tőle neked sem és a babának sem.
2008. dec. 8. 13:38
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Én a tavasszal estem teherbe és egész nyáron mást sem ettem, mint petrezselymes krumplit, mert annyira nagyon kívántam!! Eddig minden eredményem tökéletesen jó! Szerintem is nyugodtan egyél!!!

33 hetes kismama

2008. dec. 8. 15:00
 10/12 A kérdező kommentje:
A neten találtam rá véletlenül, és több cikben is kimondottan tiltják. Higyjétek el, én is nagyot néztem.
2008. dec. 8. 15:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!