Hogyan kell igazán finom petrezselymes krumplit készíteni?
Mamám megfőzi, leszűri és beleforgatja a kis zsíron megpirított petrezselyembe. De így én annyira nem szeretem, mert csak főtt krumpli íze van és tök ízetlen...
Anyósom az nem csak átforgatja, hanem meg is pirítja picit a krumplit, így sokkal finomabb íze lesz.
Zsíron (olajon) nagyon apróra vágott vöröshagymát dinsztelek össze a petrezselyemmel, abba forgatom az alaposan lecsorgatott krumplit. Jól átforgatom, sóval, borssal ízesítem.
A krumpli főzővizébe a són kívül teszek ízvarázst, vagy vegetát, vagy akármilyen ételízesítőt is.
Újkrumpliból megint más, mert hiába akarnám pirosra sütni, addigra szétesne:)szóval az újkrumpli enged egy kis saját nedvet, abban párolódik és tálalás előtt a finomra vágott petrezselyem.
majd most vasárnap lesz az idei első petreszelymeskrumpli újkrumpliból:)
Mi teljesen máshogy csináljuk.
Olajon kicsit megpárolom a petrezselymet, rádobom a nyers krumplit, megsózom, megkeverem, és fedő alatt párolom. Pici vizet is öntök alá. Gyakran kell keverni, mert hajlamos lesülni. Míg nem puha a krumpli, addig a vizet is lehet apránként pótolni.
Jól összefőnek az ízek.
Mama és anyu csinálta így, sehol máshol nem láttam, lehet elfogult vagyok, de nekem így ízlik a legjobban.
A főtt krumpli petrezselyemmel nekem nem egyenlő a petrezselymes krumplival :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!