Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell igazán finom...

Hogyan kell igazán finom petrezselymes krumplit készíteni?

Figyelt kérdés
2011. máj. 10. 10:14
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
szia,szerintem újkrumpliból a legjobb,megfőzöd leszűröd rá a petrezselyem +egy kis vaj én így szoktam.
2011. máj. 10. 10:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Mamám megfőzi, leszűri és beleforgatja a kis zsíron megpirított petrezselyembe. De így én annyira nem szeretem, mert csak főtt krumpli íze van és tök ízetlen...


Anyósom az nem csak átforgatja, hanem meg is pirítja picit a krumplit, így sokkal finomabb íze lesz.

2011. máj. 10. 10:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Főzd meg a krmplit, majd egy kis olajon pirítsd meg és közben ted hozzá a petrezselymet, hogy vele piruljon.
2011. máj. 10. 10:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
bocsi,lemaradt én nem szoktam pirítani most látom hogy ez is lényeges :)
2011. máj. 10. 10:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:
73%

Zsíron (olajon) nagyon apróra vágott vöröshagymát dinsztelek össze a petrezselyemmel, abba forgatom az alaposan lecsorgatott krumplit. Jól átforgatom, sóval, borssal ízesítem.

A krumpli főzővizébe a són kívül teszek ízvarázst, vagy vegetát, vagy akármilyen ételízesítőt is.

2011. máj. 10. 11:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:
59%
én is teflonserpenyőben kevés zsíron pirosra sütöm a kockára vágott krumplit.a petrezselymet csak közvetlen tálalás előtt teszem rá, hogy a friss zöld íze megmaradjon.
2011. máj. 10. 11:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:
59%
előző vagyok, én nyersen sütöm, és még azt is leszárítom konyharuhán, így szárazabban jobban pirul.
2011. máj. 10. 11:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim ***** válasza:
59%

Újkrumpliból megint más, mert hiába akarnám pirosra sütni, addigra szétesne:)szóval az újkrumpli enged egy kis saját nedvet, abban párolódik és tálalás előtt a finomra vágott petrezselyem.

majd most vasárnap lesz az idei első petreszelymeskrumpli újkrumpliból:)

2011. máj. 10. 11:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim válasza:

Mi teljesen máshogy csináljuk.

Olajon kicsit megpárolom a petrezselymet, rádobom a nyers krumplit, megsózom, megkeverem, és fedő alatt párolom. Pici vizet is öntök alá. Gyakran kell keverni, mert hajlamos lesülni. Míg nem puha a krumpli, addig a vizet is lehet apránként pótolni.

Jól összefőnek az ízek.


Mama és anyu csinálta így, sehol máshol nem láttam, lehet elfogult vagyok, de nekem így ízlik a legjobban.

A főtt krumpli petrezselyemmel nekem nem egyenlő a petrezselymes krumplival :)

2011. máj. 10. 12:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:
12:42-es válaszoló:nem vagy elfogult egyáltalán én is így csinálom és az egész család nálunk így készíti!És így az igazi finom!!!
2011. máj. 10. 16:02
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!