Melyik az a bevált süteményrecepte amit nyugodt szívvel ajánlanátok egy kezdőnek?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
talán egy zebra süti másnéven albertkekszes.
Albert kekszes süti
Hozzávalók: 25 dkg Rama, 20 dkg porcukor, 2 evőkanál kakaó, 1/2 dl fekete kávé, 1/2 l tej, 2 csomag csokipuding, 2 csomag nagy, vagy 4 kis csomag Albert keksz.
A pudingot, kakaót, cukrot szárazon összekeverjük. A Ráma-t felolvasztjuk a kávés tejben, majd hozzáadjuk a cukor, a kakaó és a puding keverékét. Besűrűsödésig főzzük. A kekszeket egyenként megkenve összeragasztjuk őket (mint a méteres süteménynél), majd a rudat kókusszal megszórt alufóliába csavarva a hűtőszekrénybe tesszük. Kb. fél nap múlva fogyasztható. Ferdén szeletelve tálaljuk.
aztán kókusz kocka, kókusz golyó, ezek nagyon egyszerüek és finomak.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
Én a lusta túróst ajánlom neked. Elronthatatlan.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
Linzerkarika
10 deka porcukor
20 deka vaj(liga)
30 deka liszt
1 db tojás sárgája
Összegyúrjuk, elnyújtjuk. Kiszúrjuk a felét lyukassal. a lyukas karikákat megkenjük tojásfehérjével és gorombára vágott dióval megszórjuk. Sütjük, közepes lángon.Hamar megsül. Mikor világosbarna az alja, már kész. Kihűlés után barackízzel töltjük és porcukorral hintjük:
Jó sütögetést:D
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
Amiket én nagyon szeretek, mert nem kell sütni, így nem nagyon lehet elrontani:
tiramisu,
almás-kekszes,
somlói,
jughurt torta babapiskótából, stb.
Ha valamelyiknek a receptje érdekel, leírom.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
TIRAMISU
Hozzávalók:
1 cs. Gála főzés nélküli vaníliás pudingpor + 5dl tej
1-2 cs. Tejszínhab por ( amennyi 3dl tejhez kell) + 3dl tej
1 cs. Babapiskóta
1 adag kávé ( kb. 2-4 személynyi )
1 rumaroma
1 natúr vajkrém
Elkészítés:
A pudingot és a tejszínhabport a leírásuk szerint elkészítjük, ezeket összekavarjuk, hozzáadjuk a vajkrémet és a fele rumot. Kikavarjuk habverővel.
A kávét kb. ugyanannyi tejjel és a másik fél rummal összeöntjük.
Egy jénaiba vagy tálba egy sor krémet teszünk ( kb. ujjnyit ), aztán egy sor babapiskótát, amit összetördelve megmártottunk a kávés-rumos tejbe. Utána még egy sor krém, még egy sor piskóta következik, majd krémmel fedjük. Tehetünk bele mazsolát is. Tetejét kakaóporral és/vagy őrölt kávéval megszórjuk, majd hűtés után jóízűen fogyasztjuk.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
Az almás-kekszes így néz ki, bár én más töltelékkel készítem, és a tetején csokimáz van:
Nagyon könnyű elkészíteni, és nagyon jó, mert nem túl édes, és nem margarinos.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
Somlói galuska:
(Először leírnám azt, hogy lehet a rétegezésnél diódarabokat, mazsolát, meggyet is belerakni, de én ezek nélkül csinálom.)
Hozzávalók:
1 tojás
1 rumaroma
30 dkg cukor
1 evőkanál kakaópor
1 evőkanál liszt
1 liter tej
1 fél tábla étcsoki
Ezeket egy lábasban összefőzöd, közben kavargatod.
Ha kész, teszel bele fél teavaj-at.
És piskótával rétegezve egy nagy tálba kanalazod.
(Erre jól felhasználható az elrontott piskótatészta, de én inkább bababpiskótát használok hozzá.)
A tálaláskor tetejére tejszínhabot nyomsz, és kész is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!