Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Melyik az a bevált süteményrec...

Melyik az a bevált süteményrecepte amit nyugodt szívvel ajánlanátok egy kezdőnek?

Figyelt kérdés
2009. márc. 6. 11:12
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

talán egy zebra süti másnéven albertkekszes.

Albert kekszes süti

Hozzávalók: 25 dkg Rama, 20 dkg porcukor, 2 evőkanál kakaó, 1/2 dl fekete kávé, 1/2 l tej, 2 csomag csokipuding, 2 csomag nagy, vagy 4 kis csomag Albert keksz.

A pudingot, kakaót, cukrot szárazon összekeverjük. A Ráma-t felolvasztjuk a kávés tejben, majd hozzáadjuk a cukor, a kakaó és a puding keverékét. Besűrűsödésig főzzük. A kekszeket egyenként megkenve összeragasztjuk őket (mint a méteres süteménynél), majd a rudat kókusszal megszórt alufóliába csavarva a hűtőszekrénybe tesszük. Kb. fél nap múlva fogyasztható. Ferdén szeletelve tálaljuk.

aztán kókusz kocka, kókusz golyó, ezek nagyon egyszerüek és finomak.

2009. márc. 6. 11:39
 2/9 anonim ***** válasza:

Én a lusta túróst ajánlom neked. Elronthatatlan.

[link]

2009. márc. 6. 13:06
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Linzerkarika

10 deka porcukor

20 deka vaj(liga)

30 deka liszt

1 db tojás sárgája

Összegyúrjuk, elnyújtjuk. Kiszúrjuk a felét lyukassal. a lyukas karikákat megkenjük tojásfehérjével és gorombára vágott dióval megszórjuk. Sütjük, közepes lángon.Hamar megsül. Mikor világosbarna az alja, már kész. Kihűlés után barackízzel töltjük és porcukorral hintjük:

Jó sütögetést:D

2009. márc. 6. 13:21
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszi, jól hangzanak!
2009. márc. 6. 15:48
 5/9 anonim ***** válasza:

Amiket én nagyon szeretek, mert nem kell sütni, így nem nagyon lehet elrontani:

tiramisu,

almás-kekszes,

somlói,

jughurt torta babapiskótából, stb.

Ha valamelyiknek a receptje érdekel, leírom.

2009. márc. 7. 08:11
 6/9 A kérdező kommentje:
Mind klassz ötlet ha nem nagy kérés első körben leírnád a tiramisut meg a somlóit mert ezeket még ismerem is :) köszi
2009. márc. 7. 08:31
 7/9 anonim ***** válasza:

TIRAMISU

Hozzávalók:

1 cs. Gála főzés nélküli vaníliás pudingpor + 5dl tej

1-2 cs. Tejszínhab por ( amennyi 3dl tejhez kell) + 3dl tej

1 cs. Babapiskóta

1 adag kávé ( kb. 2-4 személynyi )

1 rumaroma

1 natúr vajkrém

Elkészítés:

A pudingot és a tejszínhabport a leírásuk szerint elkészítjük, ezeket összekavarjuk, hozzáadjuk a vajkrémet és a fele rumot. Kikavarjuk habverővel.

A kávét kb. ugyanannyi tejjel és a másik fél rummal összeöntjük.

Egy jénaiba vagy tálba egy sor krémet teszünk ( kb. ujjnyit ), aztán egy sor babapiskótát, amit összetördelve megmártottunk a kávés-rumos tejbe. Utána még egy sor krém, még egy sor piskóta következik, majd krémmel fedjük. Tehetünk bele mazsolát is. Tetejét kakaóporral és/vagy őrölt kávéval megszórjuk, majd hűtés után jóízűen fogyasztjuk.

2009. márc. 7. 20:02
 8/9 anonim ***** válasza:

Az almás-kekszes így néz ki, bár én más töltelékkel készítem, és a tetején csokimáz van:

[link]

Nagyon könnyű elkészíteni, és nagyon jó, mert nem túl édes, és nem margarinos.

2009. márc. 7. 20:05
 9/9 anonim ***** válasza:

Somlói galuska:

(Először leírnám azt, hogy lehet a rétegezésnél diódarabokat, mazsolát, meggyet is belerakni, de én ezek nélkül csinálom.)

Hozzávalók:

1 tojás

1 rumaroma

30 dkg cukor

1 evőkanál kakaópor

1 evőkanál liszt

1 liter tej

1 fél tábla étcsoki

Ezeket egy lábasban összefőzöd, közben kavargatod.

Ha kész, teszel bele fél teavaj-at.

És piskótával rétegezve egy nagy tálba kanalazod.

(Erre jól felhasználható az elrontott piskótatészta, de én inkább bababpiskótát használok hozzá.)

A tálaláskor tetejére tejszínhabot nyomsz, és kész is.

2009. márc. 7. 20:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!