Hogyan készül a sajtos specl? Bocs, ha rosszul írtam a nevét! Olyan mintha sajtos galuska lett volna.
Figyelt kérdés
Egy étteremben ettünk ilyet. Nagyon finom volt. Remélem valaki tudja hogy készül, mert az éttermet inkább nem hívnám fel. Az ételen kívül minden más felejtős volt... :-(2009. márc. 2. 11:19
1/6 anonim válasza:
käsespätzle :)
Igazából nagyon egyszerű, csinálsz egy kis nokedlit, aminek a tésztájába egy kis olajat is keversz. Hagymát pirítasz, a kész nokedlit beleforgatod, sózod, borsozod és sajtal rétegesen tálra teszed.
Szokták ízesíteni még tejföllel, pirított szalonnával, sonkával, át lehet sütni sütőben
2/6 anonim válasza:
Nem sajtos galuska, hanem sajtos nokedli amit ettel.
Keszitsel nokedlit, es reszeljel ra sajtot, keverd ossze vele.
Ugy, mintha sajtos tesztat ennel, csak ez nokedli.
3/6 anonim válasza:
Melyik étteremben etted? Én is megkóstolnám!
4/6 anonim válasza:
A galuska ugyanaz, mint a nokedli. Nem?
5/6 anonim válasza:
Majdnem. a nokedli német, a galuska szláv szó. A különbség annyi, hogy a nokedli kicsit lágyabb, majdnem folyós tésztából készül, a galuska kicsit keményebből, így a végeredmény is puhább ill. keményebb lesz.
6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
Nem a reklám helye, Székesfehérváron ettem a Bölénytanyában.
2009. márc. 2. 20:42
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!