Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit jelent, hogy valami...

Mit jelent, hogy valami "pékné módra" készül?

Figyelt kérdés
2011. ápr. 6. 20:55
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
90%
sült hagymával, sült krumplival
2011. ápr. 6. 21:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim válasza:
55%
nagy arc volt ez a pékné
2011. ápr. 6. 21:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Igazából a húst együtt sütöd a krumplival és hagymával amik cikkekre vannak vágva, és általában a csülök készül így.
2011. ápr. 6. 22:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 anonim ***** válasza:
55%
Akkor a tepsis krumpli is pékné.
2011. ápr. 6. 22:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 anonim ***** válasza:

egy valami készül pékné módra, a csülök. ahogy azt írták

tepsiben, mellette a krumpli,gyöngyhagymával vagy hagyma gerezdekkel összekeverve. a végén frissen préselt fokhagymával megkenve a csülök.a mostani sütőkbe gondolgodva, azonban a csülköt előtte nem árt megfőzni

babérleveles-borsos-fokhagymás vízben. utána a csontok nélkül szépen formára igazítva, a bőrét szalonnával kenegetve,pirosra sütni a körettel együtt.

az elnevezését illetően, csak arra gondolok, hogy egyszer egy pék felesége gondolt egyet, összerakta ezt a finomságot egy tepsibe, és megsütötte talán a kemencében:)

mindenesetre jól tette, mert igen finomat alkotott.

üdv.

2011. ápr. 7. 07:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 A kérdező kommentje:
pataki tálban el lehet készíteni így a csülköt, vagy érdemesebb tepsiben?
2011. ápr. 7. 08:03
 7/14 anonim ***** válasza:
Én szeretem a pataki tálat, mert nem kell fóliázgatni, van teteje. Jól áztasd be, és készitsd el benne nyugodtan az ételt. Valóban nem árt, ha előfőzöd a csülköt, de ne teljesen puhára, hadd legyen sült ize.
2011. ápr. 7. 09:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonim ***** válasza:

abban még én nem csináltam, csak tepsiben. és én sem főzöm

péppé a csülköt,csak amennyire szükséges.

a cserépedénnyel kapcsolatban azért vannak fenntartásaim, mert kicsi ehhez szerintem.

a csölök terjedelmes és a két oldalra a körítést is el kell pakolni.

én mindig egy kényelmes tepsibe teszem, hogy néhe a krumpli alá is lehessen nyúlni lapáttal, mert nem árt egyszer legalább átkeverni.

ha megis abban készíted, a végén okvetlenül vedd le a tetejét, mert csak piros ropogósan igazán finom.

2011. ápr. 7. 09:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 anonim ***** válasza:
ja, még annyit, én sosem fóliázom le tepsit. az előfőzött csülöknek nem kell már fólia.szerintem...
2011. ápr. 7. 09:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 anonim ***** válasza:
43%
Az előfözött csülöknek nem kell fólia, de a nyers krumplinak, és hagymának igen csak!
2011. ápr. 7. 10:00
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!