Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Felfutatott élesztő és liszt...

Felfutatott élesztő és liszt összekeverve h kell kinéznie? Sos

Figyelt kérdés
17 vagyok csak és nekiálltam pizzát sütni. a receptbe az állt h futassak fel élesztőt tejjel. ok. ez még sikerült. utána meg h keverjem össze a kettőt és hagyjam kelni. namármost azt írta a recept h galuska lágyságú vmit kapjak. azaz kovászt. de az enyém ilyen darabos töklisztes vmi. megfogez kelni egyáltalán?
2011. ápr. 6. 17:28
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

ha darabos akkor kevés volt a folyadék.

a tészta lényege hogy miközben gyurod le váljon a kezed ill. a tál-ról.

2011. ápr. 6. 17:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:
de még kell bele olaj tej stb és utánna írja csak h elválik a táltól stb
2011. ápr. 6. 17:35
 3/6 anonim ***** válasza:

én fél órája állítottam össze a pizzatésztát. a felfuttatott élesztő nem elég, tegyél bele 2-3 ek. olajt és annyi langyos vizet, hogy ha összegyúrod az edény falától elváljon. utána a gyúrt gombócot letakarva fél órát keleszted.

nem tudom mennyi lisztből csináltad, attól függ mekkora tepsibe teszed bele,a tepsi méretére kinyújtva.

a 40 dekás egy gáztepsire való.

2011. ápr. 6. 17:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
a liszt,só össze kevered, olajat bele rakod majd a felfutattot élesztöt és össze gyurod utána keleszted.
2011. ápr. 6. 17:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Ezt most már csináld meg a második tanácsa szerint, de a jövőben tudd, hogy a tejben felfuttatott élesztő az tej, cukor és élesztő. Ennek puposan fel kell emelkednie. Néhány esetben ír a recept kovászt, ami a felfuttatott élesztő, plusz kb. egy kanálnyi liszttel elkeverve. Ez kicsit lassabban emelkedik fel mint a simán felfuttatott, de pl. kenyérhez, pizzához ez a jó. EZ UTÁN kell a többi adalékot hozzágyúrni és azzal tovább pihentetni. Tehát most sem rontottad el, így is jó lesz. A kovásznak pedig nem kell szépségdíjat nyernie, nem baj, ha kicsit darabos, azzal nem rontod el. Ne izgulj, nem könnyű elrontani a kelt tésztát, ha már az élesztő elkezdett dolgozni.
2011. ápr. 6. 17:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat :)


most összegyúrtam minden hozzávalót és most már szépen kel :)


első próbálkozásom, ráadásul tök egyedül :D

2011. ápr. 6. 18:01

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!