Kelt tésztába lehet cukor helyett mézet tenni? Vagy az élesztő és a méz ütik egymást? És 1 pohár liszt helyett tehetek bele 1 pohár búzacsírát?
A méztől megkeményedhet, arra vigyázni kell, gyúráskor is jobban ragadhat.
A búzacsíra inkább hasonlít a mogyoróra, így az ízét ronthatja el.
Egyszerűbb lenne a teljes kiőrlésű liszt, vagy ha a liszt egy részét búzakorpával helyettesíted.
Az ilyen reform, diétás, és a többi kísérletezés könnyen elsülhet rosszul, mert másképp viselkedik a tészta, nem lesz az íze harmonikus. Rengeteg recept fellelhető a neten, kívánság szerint tudsz keresni.
A helyedben inkább a cukrot cserélném édesítőre, a többi összetevőt változatlanul hagynám, és csak fele annyit ennék, mint amennyi jól esne. :)
Köszi! Igen-igen, búzakorpát akartam venni, és itthon vettem észre, hogy véletlenül búzacsírát tettem be a bevásárlókosaramba... Meg is lepődtem -tök úgy néz ki, mint a búzakorpa, eszembe sem jutott, hogy búzacsírát is lehet ilyen száraz, "morzsás" állapotban kapni.
Szóval akkor azt nem lehet úgy használni, mint a búzakorpát? :-(
A mézzel kapcsolatban sejtettem, hogy nemleges választ kapok.
a lisztet nem lehet búzacsírával kiváltani, és a cukrot sem lehet minden esetben mézzel helyettesíteni.
kelt tésztánál főleg.
keress valami reform receptet, amiben megadják a pontos összetevőket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!