Miért nem sikerül a tarhonyám?
Köszönöm Mindegyőtöknek a segítséget!
Akkor megpróbálom úgy, ahogy az első válaszoló is megírta.Na meg a rizst is picit kevesebb vízzel...
Legyen szép napotok:)
én is a másfélszeres vízre szavazok.ha elfőtte a levét, csakis ritkafogú villával keverni, nem fakanállal, mert összetörik is összetapad.
a tarhonyát is félrehúzom, és konyharuhával letakarom, hogy a saját gőzében puhuljon tovább.
én véletlenül bukkantam ritkafogú favillára, állítólag káposztavilla:), de nagyon sok hasznát veszem rizs és tarhonya főzésekor.
lehet, hogy valami rozsdamentes modern is van ilyen.
üdv.
Köszi!
Sikerült a tarhonya, kifogástalan lett!(na jó, picit jobban megpirítottam volna,hogy legyen jobb szine,de ízre jó lett:))
15.17-es válaszolóval értek egyet!
Szia!
Annyival egészíteném ki,hogy az alapanyag minősége befolyásolhatja a kívánt víz mennyiségét!
Például:A gömbölyű szemű rizs valamennyivel kevesebb vizet vesz fel mint a hosszú szemű.
A tojás nélkül készített tarhonya pedig kevesebbet mint a tojással készített!
A "tapadás" a pirítás fokától is függ,minél jobban megpirítod annál kevésbé áll össze!Persze ne készíts szenet!:)
Hát nem tudom, én ha kétszeres vízzel (vagy akár másfélszeressel) készítem a rizst, akkor úgy összedagad, hogy késsel kell vágni, vagy tömbökben van. Mióta áttértem az egy-két ujjnyi vízre (kisujj a mérték), azóta csodás pergős, és pont eléggé főtt.
Viszont azt is hallottam, hogy zsiradéktól és lábastól is függ.... Hát nem tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!