Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért nem sikerül a tarhonyám?

Miért nem sikerül a tarhonyám?

Figyelt kérdés
Ugyanúgy csinálom, mint a rizst, megpirítom, majd 2x-es mennyiségű vízzel felöntöm.De mindig összeáll, vagy kemény marad.De inkább összeáll.Hozzáteszem a rizzsel is többnyire így járok.Hogy csináljam, hogy biztos sikerüljön?
2011. márc. 30. 08:55
 1/10 anonim ***** válasza:
82%
Mikor 3/4 részig megpuhult, akkor zárd el a gázt alatta és takard le. A vízbe tegyél még az elején picit több olajat. Ha már puha, akkor gyakran meg kell kavarni. Én még akkor is át szoktam mozgatni, ha már majdnem kihűlt.
2011. márc. 30. 09:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
79%
Ugyanúgy csinálom mint az első válaszoló,én villával szoktam lazítani,így nem áll össze sosem.
2011. márc. 30. 09:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
42%
Igen, csak a több olajjal nem értek egyet. Nem is egészséges, meg ha túl sokat teszel, ragadni fog az egész.
2011. márc. 30. 10:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
20%
A rizzsel kapcsolatban a kérdezőnek: a rizsnek sok a kétszeres víz. Elég neki, ha két ujjnyira ellepi a víz, de nem kell kétszeres víz, mert attól túldagad és összeáll.
2011. márc. 30. 10:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm Mindegyőtöknek a segítséget!

Akkor megpróbálom úgy, ahogy az első válaszoló is megírta.Na meg a rizst is picit kevesebb vízzel...

Legyen szép napotok:)

2011. márc. 30. 11:36
 6/10 anonim ***** válasza:
54%

én is a másfélszeres vízre szavazok.ha elfőtte a levét, csakis ritkafogú villával keverni, nem fakanállal, mert összetörik is összetapad.

a tarhonyát is félrehúzom, és konyharuhával letakarom, hogy a saját gőzében puhuljon tovább.

én véletlenül bukkantam ritkafogú favillára, állítólag káposztavilla:), de nagyon sok hasznát veszem rizs és tarhonya főzésekor.

lehet, hogy valami rozsdamentes modern is van ilyen.

üdv.

2011. márc. 30. 13:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
76%
Mind a rizs, mind a tarhonya megkivánja a kétszeres vizet! És igen, kell a zsiradék bőven, az adja a kenést./van egy régi közmondás: - összeragad, mint a zsirtalan tészta./.egy szakács.
2011. márc. 30. 15:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 A kérdező kommentje:

Köszi!

Sikerült a tarhonya, kifogástalan lett!(na jó, picit jobban megpirítottam volna,hogy legyen jobb szine,de ízre jó lett:))

2011. márc. 31. 09:48
 9/10 anonim ***** válasza:
64%

15.17-es válaszolóval értek egyet!

Szia!

Annyival egészíteném ki,hogy az alapanyag minősége befolyásolhatja a kívánt víz mennyiségét!

Például:A gömbölyű szemű rizs valamennyivel kevesebb vizet vesz fel mint a hosszú szemű.

A tojás nélkül készített tarhonya pedig kevesebbet mint a tojással készített!

A "tapadás" a pirítás fokától is függ,minél jobban megpirítod annál kevésbé áll össze!Persze ne készíts szenet!:)

2011. márc. 31. 14:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
70%

Hát nem tudom, én ha kétszeres vízzel (vagy akár másfélszeressel) készítem a rizst, akkor úgy összedagad, hogy késsel kell vágni, vagy tömbökben van. Mióta áttértem az egy-két ujjnyi vízre (kisujj a mérték), azóta csodás pergős, és pont eléggé főtt.

Viszont azt is hallottam, hogy zsiradéktól és lábastól is függ.... Hát nem tudom.

2011. márc. 31. 15:23
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!