Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tortából a bevált vagy a...

Tortából a bevált vagy a különleges lenne a jobb?

Figyelt kérdés

Unokahugom ballag, és megkért, hogy a ballagási ebédre én süssem meg a tortát. Azon töprengek, hogy ilyenkor a bevált, mindenki által dícsért saját specialítás a jobb, vagy inkább egy újabbal rukkoljak elő, ami már itt a fejemben?

A régi: ragacsos csokitorta mascarpónés tejszínnel

Az új: tejszínes máktorta vagy mangós tejszínes torta


Neki mindegy, a lényeg,hogy én süssem. :)

Csak kíváncsi lennék a többség véleményére...


Köszönöm!


2011. márc. 28. 14:12
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Ígéretemnek megfelelően itt a ragacsos csokitorta receptje:

225 g vaj

375 g sötét nádcukor

2 egész tojás

1 tk van.aroma

100 g jó minőségű étcsoki (olvasztva)

200 g liszt

1 tk sz.b.b

2,5 dl lobogó forró víz


sütés: 190 fokon, tepsit bélelni kell, mert a tészta nagyon folyékony,

kifolyhat a csatos formából


Vajat cukorra jól kikeverni, hozáaddni a tojásokat, vaniliát. Bele a

felolvasztott, de már nem meleg csoki. Kanalanként hozzáadni a

szbb-val elkevert lisztet és a forró vizet.

Sütni 30 percet 190. majd negyed órát 170 fokon. Úgy jó, ha belül

ragacsos. (Ezért nem kell külön tölteni)


tetejére és oldalára bevonatként, díszként: mascarpone+ tejszínhab

összekeverve (nagyon jól fed, és csodás díszeket lehet vele produkálni

habzsákkal) Nem beszélve arról, hogy fehér, így színezhető. :)

2011. márc. 29. 14:10
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
Köszi a receptet, jól hangzik, ki fogom próbálni! :)
2011. márc. 29. 14:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/13 anonim ***** válasza:
100%
Köszönöm szépen. Ha még eszedbe jut majd, kíváncsian várom a mangósat is, ha megsütötted.
2011. márc. 29. 14:56
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!