Tortából a bevált vagy a különleges lenne a jobb?
Unokahugom ballag, és megkért, hogy a ballagási ebédre én süssem meg a tortát. Azon töprengek, hogy ilyenkor a bevált, mindenki által dícsért saját specialítás a jobb, vagy inkább egy újabbal rukkoljak elő, ami már itt a fejemben?
A régi: ragacsos csokitorta mascarpónés tejszínnel
Az új: tejszínes máktorta vagy mangós tejszínes torta
Neki mindegy, a lényeg,hogy én süssem. :)
Csak kíváncsi lennék a többség véleményére...
Köszönöm!
Ígéretemnek megfelelően itt a ragacsos csokitorta receptje:
225 g vaj
375 g sötét nádcukor
2 egész tojás
1 tk van.aroma
100 g jó minőségű étcsoki (olvasztva)
200 g liszt
1 tk sz.b.b
2,5 dl lobogó forró víz
sütés: 190 fokon, tepsit bélelni kell, mert a tészta nagyon folyékony,
kifolyhat a csatos formából
Vajat cukorra jól kikeverni, hozáaddni a tojásokat, vaniliát. Bele a
felolvasztott, de már nem meleg csoki. Kanalanként hozzáadni a
szbb-val elkevert lisztet és a forró vizet.
Sütni 30 percet 190. majd negyed órát 170 fokon. Úgy jó, ha belül
ragacsos. (Ezért nem kell külön tölteni)
tetejére és oldalára bevonatként, díszként: mascarpone+ tejszínhab
összekeverve (nagyon jól fed, és csodás díszeket lehet vele produkálni
habzsákkal) Nem beszélve arról, hogy fehér, így színezhető. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!