Bevált fánkrecept? Melyik a legjobb? Valami olyan amelyhez sok különleges hozzávaló nem kell.
De olyan amelyhez kell a fánkforma is, mert ma kaptam egyet és kiszeretném próbálni.
Köszönöm





Nem tudom, hogy használható-e a formához, én abban még nem próbáltam, de a legegyszerűbb recept, amit használni szoktam:
* 15 dkg liszt
* 1 tojás
* 1 csomag sütőpor
* 2 dl natúr joghurt
* pici só
* a sütéshez olaj
Nagyon könnyű, és finom is! Remélem segítettem!:))





Szia! Ezt próbáltad már? Igaz ehhez nem kell a forma, de ez is nagyon finom:
Forgácsfánk
Hozzávalók: 20 dkg liszt, 4 dkg vaj, 2 dkg porcukor, ½ dl tejföl, 3 tojás sárgája, csipet só, ½ dl rum, liszt, olaj, tálaláshoz: 20 dkg sárgabarack lekvár és vaníliás porcukor.
Elkészítése: A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, a többi hozzávalóval és a rum egy részével rugalmas tésztává gyúrjuk. Hűvös helyen, letakarva pihentetjük.
Ezután belisztezett deszkán kb. 2 mm vastagra nyújtjuk, téglalap alakúra vágjuk és a közepén is bevágva a rövidebb oldalt a résen átbújtatva, masnivá alakítjuk. Forró olajban aranysárgára sütjük, vaníliás porcukorral meghintjük, és rumos baracklekvárral kínáljuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!