Mi a legjobb tejserkentő? Tea? Melyik? Különleges étel esetleg?
Ha nem lesz elég a tejed,mert nem biztos,hogy a tejfakasztó segít,akkor sajnos hozzá kell táplálnod.
Ne add fel! Nem kell pótláson gondolkodni. Igen vannak ilyen szakaszok mikor úgy érzed, hogy kevesebb a tej, de az nem azt jelenti, hogy nem elég. Nyáron amúgy is gyakrabban kell szoptatni a babákat mert megszomjaznak, egyszerre nem esznek olyan sokat. De a gyakori szoptatás csak segíti a tejtermelést. A korházban nekem azt mondták, hogy ne ijedjek meg ha ilyent tapasztalok amit most te, és ne kezdjek el tápszerezni, mert a legtöbb anyuka ekkor követi a legnagyobb hibát. És ha már egyszer elkezdted a tápszerezést, egyre kevesebbet fog szopizni és lassan nem lesz tejed.
Szóval szerintem kitartás és én azt ajánlom, hogy írjál neki és kérdezd őt:
Nekem sokszor segített. És ha beleolvasol mások által feltett kérdésekre és válaszokra, abból is sokat tanulhatsz.
Amúgy sört én is iszom, egy pohárral szinte minden nap. Nem árt, sőt. Azt is megpróbálhatod.
Jó babázást.
Azt elfelejtetem írni, hogy a Laktoherb teát sokan dícsérik, tudok olyant aki végig csak azt itta és 2 évig szoptatta mindkét gyerekét. Azt is megpróbálhatod.
3ik válaszoló
Szia!
Húsleves, meg köménymagos rántott leves. Az urtica urrens homeopatiás bogyó is nagyon jó.
Egyébként egyszer nekem is majdnem elment a tejem. Egymás után több délután el kellett mennem továbbképzésre, amíg a férjem meg a nagymama vigyázott a gyerekre. Ilyenkor persze egész délután kimaradt a szoptatás. 1 hét múlva alig volt tejem. Nekem is azt mondta a védőnő, hogy csak úgy érzem, van elég tej. De lefejtem, és alig volt 50-60 ml mind a két ciciben. Szerencsére volt lefagyasztva tej, úgyhogy abból tudtam pótolni. Azt olvastam, hogy ha szoptatás után még fejsz is, akkor azzal még jobban serkented a tejtermelést. Elég fárasztó volt napi 6-szor, de bejött. 1 hét után visszajött, azóta igyekszem nem menni sehova, ha szoptatás van.
Itt a GyK-en egy másik hasonló kérdésre adott válasz:
"..2/4 anonim ***** válasza:
GÖRÖGSZÉNAMAG!!!
2010. febr. 2. 22:37.."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!