Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért "gáz" igy levest főzni?

Miért "gáz" igy levest főzni?

Figyelt kérdés

Tegnap rántott karfiolt csináltam,méghozzá ugy,hogy amikor odatettem főni,tettem a vizbe borsót,répát,kevés fűszert.Amikor megfőt,kiszedtem a karfiol nagy részét,megforgattam,kisütöttem, a levébe (amiben volt ugye répa,borsó,pár kisebb karfioldarab) tettem tésztát,lett leves is.

Finom lett.

később beszéltem anyámmal telefonon,kérdezi mit főztem,erre amikor mondom hogy mit,elkezdett velem hülyén beszélni,hogy hogy főzhetek mosogatólét...

A stilus miatt rácsaptam a telefont,de azóta se jöttem rá,hogy miért baj hogy igy készült a zöldségleves

2011. márc. 28. 08:42
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ezzel a levessel semmi gond nem lehetett.Delikátot vagy egy leveskockát is jó beletenni, attól szebb lesz a színe és ízletesebb lesz.De így is jó lehetett.
2011. márc. 28. 08:49
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Hát anyád nemegy gasztrológiai zseni!Te csináltad a legjobban!!
2011. márc. 28. 08:58
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Én a karfiolt még azelőtt kiveszem,mielőtt egészen megfőne. A levest pedig vékonyan berántom és tésztát teszek bele. Van amikor rántás helyett behabarom.

Nem gáz és nem moslék így a leves.

2011. márc. 28. 08:58
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Semmit nem tettél rosszul.anyukád biztosan ideges volt valamiért.

Biztosan finom lett a levesed is és a karfiolod is.

előbb-utóbb kitalálod a saját konyhádat, és nem kell anyunak beszámolni,esetleg megkínálni a végeredménnyel.Türelem és kitartás.

üdv.

2011. márc. 28. 08:59
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Én is szoktam ilyen levest csinálni, sőt, olyat is, hogy pl. a krumplipürének szánt krumplit megfőzöm, a levét pedig nem öntöm ki, hanem levest készítek belőle. Hagymát apró kockára vágok, olajon megpárolom, adok hozzá 1-2 kávéskanál pirospaprikát, hozzáöntöm a krumpliléhez, adok hozzá egy leveskockát, petrezselymet, kevés sót, és főzök bele eperlevél tésztát. Nagyon finom leveske lesz belőle, nem mosogatólé. A te leveseddel sincs semmi gond, anyukád elég érdekesen reagált. Kóstoltasd egyszer meg vele, csak ne mond meg neki, hogy abban főtt a karfiol, amit kirántottál. Biztos ízleni fog neki, és akkor elárulhatod a titkot.
2011. márc. 28. 09:00
 6/12 anonim ***** válasza:

Szerintem anyukád nemnormális. Már bocsi. Ez egy teljesen jó, és költségtakarékos ebéd volt.

Mi olyat is szoktunk, h marhahús leves, kiszedjük belőle a megfőtt husit, és paradicsomszószt meg krumpligombócot csinálunk hozzá, vagy éppen gyümölcsszószt. Ez is mosogatólé lenne? Nem.

2011. márc. 28. 09:03
 7/12 A kérdező kommentje:

Rég nem számolok be,mindent meg tudok főzni,de irtózom a vasárnap-húsleves-rántotthús kombinációtol

Saját konyhám van,messze lakok tőle,szóval meg sose kinálom,ő telefonon keresztül (nem,nem videohivás volt) látta hogy milyen...

finnyás vagyok,párom se eszik meg akármit,mégis elfogyott mind,ezért nem értem mit vétettem

bár lehet már onnantól hogy nem húslevest főztem,már nem főzhettem jót?

2011. márc. 28. 09:04
 8/12 anonim ***** válasza:

Valószínű ott volt a baj, hogy felborítottad a menetrendet ;) Vagyis nem "vasárnapi" levest főztél.

Egyébként nagyon jó, és takarékos megoldás, én is kipróbálom majd :) Az anyukák még nem ilyen szellemben nevelkedtek, nekik sosem szokott tetszeni, ha valaki kreatívkodik a konyhában!

Egyébként ne foglalkozz vele, az a lényeg, hogy a párodnak ízlett!

2011. márc. 28. 09:12
 9/12 anonim ***** válasza:
Na, az én anyukám is minden vasárnap húslevest és rántott húst készít. Én is külön élek már a párommal, és nálunk vasárnaponként bármi az asztalra kerülhet. Zöldségleves, főzelékek, paprikáskrumpli, bableves, tésztafélék, persze húsok is (de rántott hús ritkán van, egyszerűen nem vagyunk oda érte). Nem is tudom, anyukáméknak hogyhogy nem unalmas minden vasárnap a húsleves-rántott hús páros. De ők úgy vannak vele, hogy vasárnap nehogy már zöldséglevest és bolognai spagettit egyenek. Nálunk ilyen is van. Én nem érzem, hogy ezzel bármi gond lenne.
2011. márc. 28. 09:15
 10/12 A kérdező kommentje:

Őszintén szólva 5 éve vezetek saját háztartást,még sosem főztem olyan "igazi vasárnapi menüt".

Ritkán szoktam,azt igy ugy hogy ha töltött húst csinálok,akkor megcsinálom huslevesnek a levét...

2011. márc. 28. 09:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!