Miért "gáz" igy levest főzni?
Tegnap rántott karfiolt csináltam,méghozzá ugy,hogy amikor odatettem főni,tettem a vizbe borsót,répát,kevés fűszert.Amikor megfőt,kiszedtem a karfiol nagy részét,megforgattam,kisütöttem, a levébe (amiben volt ugye répa,borsó,pár kisebb karfioldarab) tettem tésztát,lett leves is.
Finom lett.
később beszéltem anyámmal telefonon,kérdezi mit főztem,erre amikor mondom hogy mit,elkezdett velem hülyén beszélni,hogy hogy főzhetek mosogatólét...
A stilus miatt rácsaptam a telefont,de azóta se jöttem rá,hogy miért baj hogy igy készült a zöldségleves
Én a karfiolt még azelőtt kiveszem,mielőtt egészen megfőne. A levest pedig vékonyan berántom és tésztát teszek bele. Van amikor rántás helyett behabarom.
Nem gáz és nem moslék így a leves.
Semmit nem tettél rosszul.anyukád biztosan ideges volt valamiért.
Biztosan finom lett a levesed is és a karfiolod is.
előbb-utóbb kitalálod a saját konyhádat, és nem kell anyunak beszámolni,esetleg megkínálni a végeredménnyel.Türelem és kitartás.
üdv.
Szerintem anyukád nemnormális. Már bocsi. Ez egy teljesen jó, és költségtakarékos ebéd volt.
Mi olyat is szoktunk, h marhahús leves, kiszedjük belőle a megfőtt husit, és paradicsomszószt meg krumpligombócot csinálunk hozzá, vagy éppen gyümölcsszószt. Ez is mosogatólé lenne? Nem.
Rég nem számolok be,mindent meg tudok főzni,de irtózom a vasárnap-húsleves-rántotthús kombinációtol
Saját konyhám van,messze lakok tőle,szóval meg sose kinálom,ő telefonon keresztül (nem,nem videohivás volt) látta hogy milyen...
finnyás vagyok,párom se eszik meg akármit,mégis elfogyott mind,ezért nem értem mit vétettem
bár lehet már onnantól hogy nem húslevest főztem,már nem főzhettem jót?
Valószínű ott volt a baj, hogy felborítottad a menetrendet ;) Vagyis nem "vasárnapi" levest főztél.
Egyébként nagyon jó, és takarékos megoldás, én is kipróbálom majd :) Az anyukák még nem ilyen szellemben nevelkedtek, nekik sosem szokott tetszeni, ha valaki kreatívkodik a konyhában!
Egyébként ne foglalkozz vele, az a lényeg, hogy a párodnak ízlett!
Őszintén szólva 5 éve vezetek saját háztartást,még sosem főztem olyan "igazi vasárnapi menüt".
Ritkán szoktam,azt igy ugy hogy ha töltött húst csinálok,akkor megcsinálom huslevesnek a levét...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!