Ezekbõl a hozzávalókból összehozhatok valamit? Egyetemista vagyok
Nos eddig nem találtam meg,de mi lenne ha keresnél olyan recit amibe nagyon kevés vaj kell és azt joghurtal oldanád meg.
Amúgy ne ijdj meg ha ir valamelyik csokit mert akkor azt kihagyod,ugyis nem attol lesz a tésztának meg az állaga az csak a "töltelék".Tényleg akár zabpehellyel is helyettesítheted.
Ez nem hangzik rosszul.
Fahéjas-csokis keksz
Hozzávalók kb. 20 darabhoz:
20 dkg liszt átszitálva
7,5 dkg barna cukor
1/4 tk. só
1/4 tk. őrölt fahéj
8 dkg csoki (pl. étcsoki és fehér csoki vegyesen apróra vágva)
1 tojás
10 dkg vaj
A hozzávalókat egy nagy tálban kézzel tésztává gyúrom. A sütőt közben előmelegítem 180 fokra, egy tepsit kibélelek sütőpapírral. A tésztából diónyi darabokat veszek, golyóvá formázom, majd a tepsire téve egy villával kicsit kilapítom őket. Végül hagyományos üzemmódban kb. 15 perc alatt készre sütöm a kekszeket (akkor jó, ha az alja már szép barna, de a teteje még világos, így nem lesz a végén betonkemény).
nem tudom mennyi van belőlük,de tudsz tojásos nokedlit csinálni. ez a sós.
a desszert meg joghurt zabpehyellyel szilvalekvárdarabokkal:)
esetleg ha még mindig van tojás meg liszt akkor palacsinta...
amiket írtál akkár muffint is süthetnél, persze egy kis olajjal, de gyanítom nincs kéznél egy muffsütő:)
de, ha az összetevőket beleöntöd egy tepsibe, utána kockára vágod, az is tökéletes bögrés süti.
lehet, hogy már kész is vagy vele, ha nem, írj, és írok arányokat.
üdv.
hello, sajnálom, hogy csak most lapoztam vissza a kérdésedhez, de talán még nem késő, holnap is szabadnap lesz.
szóval egy kevert bögrés, amit ajánlok a meglévő cuccaidból.
egy bögre=2,5 dl.
2 bögre liszt,1,5 bögre cukor,2 tojás, 1 bögre joghurt,
egy cs. sütőpor 1 dl olaj.
ezeket jól összekevered, mehet bele, kakaó, fahéj, ha van valami maradék csokid, gyümölcsdarabok, rápötyögtetett lekvár, akármi.
egy zsiradékkal kikent, vagy sütőpapíros tepsibe öntöd és
előmelegített sütőben tűpróbáig sütöd. kb 30 perc.
villával is ellenőrizheted, hogy átsült-e.
ha kiveszed, kicsit pihentesd és utána vágd kockára, vagy szeletekre.
üdv.
hiányzik 1-2 hozzavalod de szerintem még belefér.A fenti link egy tejszínes csokoládé torta receptje. Nem tom hogy még ennyit meglehet-e/megtudsz venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!