Milyen süteményt készíthetnék ezekből a hozzávalókból?
Ezeket találtam a nyaralóban, amikből talán lehet csinálni egy kis édességet. Elég drága az itteni kisbolt, ezért nem akarok nagyon vásárolni.
fél kg darált keksz
dejó
1 tojás
liszt
cukor
rizs
közel 1 liter tej
sütőpor
fahéj
Köszönöm a válaszokat! :)
Vajad nincs? Mert ha volna, tudnék is javasolni valamit. Vaj általában mindenhez kéne.
És még esetleg egy kis lekvár?
Első vagyok.
Szóval ha volna vajam, akkor a fenti alapanyagokból hirtelenjében a következőt kreálnám:
A darált háztartási kekszet összekeverném a dejóval, meg 15-20 dkg vajjal, hogy kicsit összeálljon. Egy jénai tál aljára teríteném szépen, majd leönteném a következő krémmel:
A tojássárgáját jól kikeverném 3 evőkanál cukorral, 2 púpos evőkanál liszttel és 2-3 evőkanál tejjel, hogy szép sima legyen. Közben fél liter tejet föltennék a tűzre, és mikor elkezd éppen-éppen forrni, lejjebb venném a tüzet, és folytonos kevergetés közben, lassanként belecsorgatnám a tojássárgás keverékemet. Hagynám egy pillanatra felforrni, nagyon fontos, hogy folyamatosan keverd!!!
Egy pillanat forrás után levenném a tűzről és ráönteném a kekszes-dejós alapra.
Hirtelen ezt találtam ki:
Lepakolsz egy tepsibe/tálba egy réteg htk.-t, majd ráöntesz egy réteg fahéjas tejbegrízt vagy rizst, majd befeded keksszel. Tejberizzsel, dióval, ha van lekvárral is lehet variálni, illetve több réteget is lehetne kreálni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!