Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Csirke combokat kellene...

Csirke combokat kellene süssek, de úgy, hogy minél hamarabb kész legyen?!

Figyelt kérdés

Sütőbe, de hogyan?

1. A csirkecombokat bele teszem a tepsibe és töltsem fel vízzel, és fóliával húzzam be??

2. Nagy lángon,kis lángon süssem? És a fóliát azt csak a végén vegyem le amikor csak azt szeretném, hogy piruljon?

3. Krumplit is szeretnék sütni, azt mikor tegyem bele?

4. Ti hány percet saccoltok ennek? Hogy kész legyen..

Köszi előre is


2011. márc. 10. 07:07
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Szia! Én a csirkecombot nem fóliázom , vizet sem teszek alá, mert akkor csak megfő. Én mondjuk a helyedben són sülve csinálnám meg igaz akkor nem tudsz krumplit rakni mellé. A combok nagyságától függően ez 170 fokon kb. 45-60 perc lenne.
2011. márc. 10. 07:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/16 anonim ***** válasza:

Ha a combokat oval, borssal, (esetleg fokhagymával meg egyéb füszerekkel, amit zseretsz) bedörzsölöd, nagyon vékonyan kikent tepsibe/tüzálló tálba rakod, letakarod és 150-160 fokon sütöd, akkor kb 20 perc alatt megpuhul, utána kinyitva 5-10 percig 200 fokra melegitve átpiritod.

Ennél több nem kell a csirkecombnak, és vizet semmiképpen ne tegyél alá, mert úgyis enged annyi levet, amennyi kell ahhoz, hogy megpuhuljon.

Már 30 éve igy sütöm, de eddig még mindenkinek izlett.

2011. márc. 10. 07:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/16 anonim ***** válasza:

A második vagyok: oval= sóval.


Krumplit rakhatsz mellé, de csak egész vékonyra karikázva - de jobb külön, mert akkor biztos, hogy mindkettöt addig tudod benn hagyni, amig megpuhul.

2011. márc. 10. 07:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/16 anonim ***** válasza:
Sütőzacskó! Befűszerezed a combokat tetszőlegesen, megpucolod a krumplit, belepakolod a zacskóba, összekötöd, megszurkálod, 200 fokos sütőben (előmelegített) kb 40-50 perc. A végén kibonthatod és piríthatod zacskó nélkül.
2011. márc. 10. 07:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/16 A kérdező kommentje:

Igen, sütőzacskóm jelenleg nincs.. Még gondoltam a római tálra, de az hosszú folyamat, hogy áztatni, meg + a többi. Hát akkor csak enyhén megkenem a tepsit és lefóliázom.

Köszi mindenkinek.

2011. márc. 10. 07:47
 6/16 anonim ***** válasza:

sok a kérdés egyszerre, lassíts egy kicsit. el kell döntened, hogy tepsiben vagy serpenyőben akarod -e megsütni. a vízzel való felöntést felejtsd el:)

szóval vannak csirkecombjaid, alsó, vagy fölső vagy egybecomb. én akárelyiket csinálom, két három helyen hegyes késszel megszúrom a csontig. besózom, fűszerezem pl

fokhagyma, majoranna.ezzel kicsit összeérnek.

ha serpenyőben csinálod, zsírt forrrósítasz, és a combokat körbe-körbe átpirítod rajta.fedőt teszel rá, és levet fog engedni, amiben meg is párolódik. ha villával megszúrod és nem jön vér a csontok mellől, akkor már majdnem jó. utána, addig forgatod, hogy kellően piros legyen.

ha tepsiben akarod, azt is kizsírozod és a húsokat az olvadt zsírban megforgatva, a tepsit lefóliázva sütöd kb 40 percig.

a fóliát levéve ellenőrzöd, hogy nem véresek-e, és ha jó

puhák, fólia nélkül pirosra sütöd.

a krumplit is ugyanigy többféleképpen lehet,ha a fönt sütötted a húst, egy másik serpenyőben süthetsz krumplit, de akár petrezselymes krumplit is készíthetsz hozzá.

a tepsiben mellé lehet tenni a hasábkrumplit, de persze később, mint a húst. úgy félidő táján.

ne idegeskedj, sikerülni fog, ha nem elsőre, majd másodikra:))

2011. márc. 10. 07:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/16 A kérdező kommentje:

Egybecomb, és tepsi...A tepsi az első perctől el volt döntve.

De köszi neked is. Nekem furcsa, hogy vízet senki nem tesz..

2011. márc. 10. 08:12
 8/16 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező.Nyugodtan lehet csirke alá vizet tenni,sőt vízben főzni.Persze,a magyarság ezt nem kedveli,mert hozzá van szokva az erősen fűszeres ételekhez,ezt az ízt,vizzel nem lehet elérni.Sem a zsír,sem az olaj nem egészséges,csak és kizárólag a párolás!!! egy belgyógyász.
2011. márc. 10. 08:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/16 A kérdező kommentje:

Na jó, én is akartam vizet mindenképpen tenni.

Köszönöm a választ.

2011. márc. 10. 08:38
 10/16 anonim ***** válasza:

főtt húst egy fazék vízben is elő lehett állítani.

de a kérdező sütni szeretne, amihez tudnia kell, hogy a hús levet ereszt, ami éppen elég a puhulásához.

a zsíradék pedig mértékkel nem egészségtelen, ezt szerintem egy belgyógyász is tudja.

2011. márc. 10. 08:53
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!