Csirke combokat kellene süssek, de úgy, hogy minél hamarabb kész legyen?!
Sütőbe, de hogyan?
1. A csirkecombokat bele teszem a tepsibe és töltsem fel vízzel, és fóliával húzzam be??
2. Nagy lángon,kis lángon süssem? És a fóliát azt csak a végén vegyem le amikor csak azt szeretném, hogy piruljon?
3. Krumplit is szeretnék sütni, azt mikor tegyem bele?
4. Ti hány percet saccoltok ennek? Hogy kész legyen..
Köszi előre is
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Ha a combokat oval, borssal, (esetleg fokhagymával meg egyéb füszerekkel, amit zseretsz) bedörzsölöd, nagyon vékonyan kikent tepsibe/tüzálló tálba rakod, letakarod és 150-160 fokon sütöd, akkor kb 20 perc alatt megpuhul, utána kinyitva 5-10 percig 200 fokra melegitve átpiritod.
Ennél több nem kell a csirkecombnak, és vizet semmiképpen ne tegyél alá, mert úgyis enged annyi levet, amennyi kell ahhoz, hogy megpuhuljon.
Már 30 éve igy sütöm, de eddig még mindenkinek izlett.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
A második vagyok: oval= sóval.
Krumplit rakhatsz mellé, de csak egész vékonyra karikázva - de jobb külön, mert akkor biztos, hogy mindkettöt addig tudod benn hagyni, amig megpuhul.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Igen, sütőzacskóm jelenleg nincs.. Még gondoltam a római tálra, de az hosszú folyamat, hogy áztatni, meg + a többi. Hát akkor csak enyhén megkenem a tepsit és lefóliázom.
Köszi mindenkinek.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
sok a kérdés egyszerre, lassíts egy kicsit. el kell döntened, hogy tepsiben vagy serpenyőben akarod -e megsütni. a vízzel való felöntést felejtsd el:)
szóval vannak csirkecombjaid, alsó, vagy fölső vagy egybecomb. én akárelyiket csinálom, két három helyen hegyes késszel megszúrom a csontig. besózom, fűszerezem pl
fokhagyma, majoranna.ezzel kicsit összeérnek.
ha serpenyőben csinálod, zsírt forrrósítasz, és a combokat körbe-körbe átpirítod rajta.fedőt teszel rá, és levet fog engedni, amiben meg is párolódik. ha villával megszúrod és nem jön vér a csontok mellől, akkor már majdnem jó. utána, addig forgatod, hogy kellően piros legyen.
ha tepsiben akarod, azt is kizsírozod és a húsokat az olvadt zsírban megforgatva, a tepsit lefóliázva sütöd kb 40 percig.
a fóliát levéve ellenőrzöd, hogy nem véresek-e, és ha jó
puhák, fólia nélkül pirosra sütöd.
a krumplit is ugyanigy többféleképpen lehet,ha a fönt sütötted a húst, egy másik serpenyőben süthetsz krumplit, de akár petrezselymes krumplit is készíthetsz hozzá.
a tepsiben mellé lehet tenni a hasábkrumplit, de persze később, mint a húst. úgy félidő táján.
ne idegeskedj, sikerülni fog, ha nem elsőre, majd másodikra:))
Egybecomb, és tepsi...A tepsi az első perctől el volt döntve.
De köszi neked is. Nekem furcsa, hogy vízet senki nem tesz..
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Na jó, én is akartam vizet mindenképpen tenni.
Köszönöm a választ.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
főtt húst egy fazék vízben is elő lehett állítani.
de a kérdező sütni szeretne, amihez tudnia kell, hogy a hús levet ereszt, ami éppen elég a puhulásához.
a zsíradék pedig mértékkel nem egészségtelen, ezt szerintem egy belgyógyász is tudja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!