Mennyivel hamarabb süthetem meg a lapokat?
Csütörtökre kell elkészítenem egy sütit, aminek a tésztája liszt-cukor-méz-tojás-vaj keverékéből áll.
Csak hét végén van időm és lehetőségem sütni. Ha vasárnap megsütöm a lapokat, szerda este megfőzöm hozzá a krémet, nyugodt szívvel átadhatom az ünnepeltnek?
Ha kisütöd, akkor nyugodtan tárolhatod a lapokat. (A piskóta sem romlik meg,pedig tojás van benne)
Mivel mézestészta jót is tesz neki az állás.
Attól tartok az Első hülye tanácsot ad...
Milyen süti? MIlyen lap???
Az a fajta vékony lapos, ami ha megsül megkeményedik, mint egy keksz, aztán a krémet beletéve válik puhává? (Netán mézes krémes vagy eszti szelet, hasonlók...?)
Na mert akkor ne aggódj, nem fog megromlani egy-két hét alatt sem! Viszont ha hűtőbe teszed, átveszi a nedvességet és ott már könnyen romlik, továbbá a szagokat is beszívja ami érződne a sütin.
Most kisütöd, a krémet meg előtte annyi idővel,hogy megpuhuljanak a lapok...
Nos még sose hallottam, hogy marlenka, de rákerestem a receptre. Gyakorlatilag az ecet kivételével ugyanaz, mint a mézes zserbó, és a többi lapos.
Ezt nyugodtam kisütheted hétvégén, és száraz helyen tárolva semmi baja nem lesz! Garantálom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!