A húslevest haboljátok vagy a kész levest inkább szűrítek?
Utolsó vagyok, BAZ. megyéből...
Nálunk mindenki habozza, vagy forrázza, ahogy éppen jól esik. :)
mi is lassan forraljuk, de az elején leszedjük a vastag habot. utána fűszerezzük, zöldségeljük.lassan gyöngyözve főzzük.
a végén azért szűrjük le, hogy külön tálalhassuk a zöldséget, húst, tésztát.
Fejér megye :)
Nem habozom, de amíg a hab nem fő bele, addig nem szabad keverni, mert akkor lesz zavaros.
Akkor habozom esetleg, ha mellette pörkölt, tokány, ragu stb fő, akkor a hab ebbe kerül.
Évekig haboztam, de pár éve séf barátom tanácsára nem teszem.
én is olvastam róla, hogy értékes fehérje, de a berögzött szokásaitól nehezen tér el az ember, bármily meggyőzőek is az érvek.
látványként mindenesetre szebb a lehabozott húsleves:)
üdv.
Kedves doboszoli!
És a végén sem szűröd át a levest?
Amúgy köszönöm a sok választ, nagyon érdekesek (és tanulságosak) voltak.
Üdv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!