Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A húslevest haboljátok vagy a...

A húslevest haboljátok vagy a kész levest inkább szűrítek?

Figyelt kérdés
Anyósom meglepődött, amikor lehaboltam a levest. Ő nem szokta, a végén leszűri. Én így láttam anyutól, és ez bevált. Mondjuk az ország 2 végéből származunk, szóval ahány ház, annyi szokás...
2011. márc. 9. 13:47
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Én is lehabozom a levest. Akkor eszünk belőle, és úgy teszem el, hogy leszüröm a levét. Külön teszem el a főtt húst, és külön a zöldséget.
2011. márc. 9. 13:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

Csontot, marhahúst előre szoktam leforrázni, így a nagyon csúnya hab lekerül róla.

Utána hideg vízben teszem oda főni, szép lassan és folyamatosan habozom. Mindig aranysárga a húslevesem, soha nem zavaros.

2011. márc. 9. 13:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Amikor fő, lehabozom, aztán mikor elkészült, leszűröm. (Hajdú-Bihar)
2011. márc. 9. 14:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Szintén habozom, majd leszűröm, és szintén Hajdú-Bihar, Debrecen :))
2011. márc. 9. 14:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/16 anonim ***** válasza:
76%
anyu is úgy csinálja, mint a második válaszoló:)
2011. márc. 9. 14:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/16 anonim ***** válasza:
56%

Egyiket sem.

Ha csontból főzöl levest, akkor egyszer felforralod csak a csontot vízben, leöntöd a vizet, újból felteszed főni, akkor már mindenféle belevalóval.

Ha nem csontból csinálod, akkor nem kell vizet cserélni.

Egyetlen titka van a dolognak: nem szabad forralni a levest, éppen csak kicsit gyöngyöznie szabad.

2011. márc. 9. 14:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
habot folyamatosan lekanalazni.
2011. márc. 9. 14:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem habolom (eloszlik az egy idő után és tele van jó fehérjével)és igazából nem is szűröm, csak óvatosan öntöm le.
2011. márc. 9. 14:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/16 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat, mindenkinek ment a pont.

Amúgy zalai vagyok, de anyukám alföldi. Anyósomék BAZ megyeiek, hajdúsági felmenőkkel. Szóval, keverednek a dolgok a konyhában, de nem rossz értelemben. :)


Üdv!


ui.: van, hogy én is 2-szer teszem oda, főként, ha fagyasztott húsból főzöm a levest

2011. márc. 9. 14:36
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

A kettő nem helyettesíti egymást, mert ha a hab (főleg az elején, az erősebb/sötétebb) belefő a levesbe, akkor attól zavaros, megtört, átlátszatlan lesz.

Ezt nem lehet leszűrni. Nincs az a finom szűrő, ami ilyenből tiszta levest tud varázsolni.


Vagy le kell habozni (fűszerezés előtt, különben lekanalazod a szemesborsot) vagy le kell forrázni egy kevés vízbe, lemosni, és úgy odatenni főni.

A végén meg vagy szűrsz, vagy nem, végülis egy kristálytiszta levesből kis pihentetéssel simán lehet szedni a zavarosabb alja nélkül is.

2011. márc. 9. 15:05
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!