A húslevest haboljátok vagy a kész levest inkább szűrítek?
Csontot, marhahúst előre szoktam leforrázni, így a nagyon csúnya hab lekerül róla.
Utána hideg vízben teszem oda főni, szép lassan és folyamatosan habozom. Mindig aranysárga a húslevesem, soha nem zavaros.
Egyiket sem.
Ha csontból főzöl levest, akkor egyszer felforralod csak a csontot vízben, leöntöd a vizet, újból felteszed főni, akkor már mindenféle belevalóval.
Ha nem csontból csinálod, akkor nem kell vizet cserélni.
Egyetlen titka van a dolognak: nem szabad forralni a levest, éppen csak kicsit gyöngyöznie szabad.
Köszi a válaszokat, mindenkinek ment a pont.
Amúgy zalai vagyok, de anyukám alföldi. Anyósomék BAZ megyeiek, hajdúsági felmenőkkel. Szóval, keverednek a dolgok a konyhában, de nem rossz értelemben. :)
Üdv!
ui.: van, hogy én is 2-szer teszem oda, főként, ha fagyasztott húsból főzöm a levest
A kettő nem helyettesíti egymást, mert ha a hab (főleg az elején, az erősebb/sötétebb) belefő a levesbe, akkor attól zavaros, megtört, átlátszatlan lesz.
Ezt nem lehet leszűrni. Nincs az a finom szűrő, ami ilyenből tiszta levest tud varázsolni.
Vagy le kell habozni (fűszerezés előtt, különben lekanalazod a szemesborsot) vagy le kell forrázni egy kevés vízbe, lemosni, és úgy odatenni főni.
A végén meg vagy szűrsz, vagy nem, végülis egy kristálytiszta levesből kis pihentetéssel simán lehet szedni a zavarosabb alja nélkül is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!