Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért nem emelkedik meg a...

Miért nem emelkedik meg a muffinom?

Figyelt kérdés
2011. márc. 1. 14:23
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Jól kikeverted? Az én receptem pici szódabikarbónát és pici sütőport ír. Nem felejtetted ki azt, amit használsz? Megfelelő a sütő hőmérséklete? Ennyi jutott eszembe, ami okozhatja, hogy nem emelkedik.
2011. márc. 1. 14:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem jo minöségü a sütőpor vagy tul nezéz lett a tészta vagy nem megfelelő a hő.
2011. márc. 1. 14:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 A kérdező kommentje:

1 sütőport teszek hozzá és jó minőségűt.

Mi a megfelelő hőmérséklet?

2011. márc. 1. 15:02
 4/13 anonim ***** válasza:
Írd le a receptet, úgy könnyebb segíteni.
2011. márc. 1. 15:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 A kérdező kommentje:
2 tojás, 2pohár liszt, 1pohár cukor, 1/2pohár olaj, 1pohár kefír, 1 sütőpor
2011. márc. 1. 15:39
 6/13 anonim ***** válasza:
Kevés a liszt. Általában dupla ennyi kell 2 tojáshoz, így folyós lesz nagyon.Kb.25 deka liszt kell és kevés folyékony anyag, szerintem sok a kefír.Ilyenkor,ha nagyon kemény a tészta egy kanálnyi tej elég bele. És a hőm. 180-200 fok és 20perc, előmelegített legyen a sütő.
2011. márc. 1. 16:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm. A kefír helyett tegyek bele tejet?
2011. márc. 1. 16:49
 8/13 anonim ***** válasza:

Valami más lesz ott a gond.

Én ugyanezt a poharas receptet szoktam csinálni, de teszek még bele 1 vaníliás cukrot is, meg 1 üveg meggy befőttet, és mindig szépen feljön.

Azt ugye tudod, hogy a "pohár" ebben a receptben a joghurtos/kefíres poharat jelenti?

Ha ezzel méred ki, és mégsem jó, akkor biztos a hőfok lesz a gond. Lassan süsd, alacsony hőfokon, inkább 150-160-on légkeveréssel.

2011. márc. 1. 17:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 A kérdező kommentje:
igen, tudom
2011. márc. 1. 17:57
 10/13 anonim ***** válasza:

nekem is bögrés a maffin receptem, de az pontosan 2,5 dl-es. már annyiféle joghurtot kefírt gyártanak, már lassan kapszulás is lesz...

én a bögrémet használom, amibe a tejfölt, joghurtot, kefírt is kimérem, szóval 2,5 decire.

két bögre liszthez, 2 tojást teszek és egy csom, sütőport.

olajat viszont szigorúan csak 1 decit teszek bele, mert bőven elég.

nekem mindig magasra feljönnek, sokszor túlzottan is.

2011. márc. 1. 18:18
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!