Dönts el egy vitát? Anyukám spórol, és zsírszalonna helyett hájat vett zsírnak. Szerinte a zsír minősége, íze egyforma lesz.
Szép jó reggelt Mindenkinek!csatlakozom a "zsírosokhoz"
az én gyerekkoromban is zsírdisznót vágtak szinte mindenhol,30-50 literes vindők voltak akkoriban.addig tartott a disztóvágás, míg az üstben ki nem sült a zsír és át nem szűrték a vindőkbe.
aztán csak kérdezgették, na mennyi lett, na mennnyi lett?
Ezután már csak a hány pár kóbász volt a kérdés.
valóban a zsír volt az értékmérő.
minden felmenőm hosszú életű, dolgos, egészséges emberek a voltak a szüleim is 80 évesek, hál'istennek jól vannak.
én is szoktam hájat kisütni, nagyszerűen lehet főzni vele.
ennek ellenére tiszteletben tartom mások szokásait.
üdv-e-
A saját nevelésű mangalica háját disznóölés után 1-2 nappal külön sütöttük ki. A zsír ugyanolyan jó, mint a szalonna-zsír, annak nincs más szaga. De az abból kinyert töpörtőből lett a töpörtős pogácsa és a barátfüle.
A bélről (mosáskor) lejött hájat és az abból kinyert zsírt teljesen külön kezeltük. Annak igen, lehet szaga, viszont azt a zsírt cseréltük mosó-szappanra. Az én kislánykoromban még nem volt mosógép, teknőben, gyökérkefével, mosószappannal mostunk.
A háj az süteménybe való. Ki lehet sütni,de az nem olyan mint a zsír szalonnából kisütött zsír.
Csak gondolj bele milyen tepertője lehet a hájnak?
Ha nem eszek zsirral készült ételt éhes vagyok.
Egyébbként végre a paleolit -kőkori- táplálkozás is kapott némi publicitást.
Nem vagyok egézségmániás hipohander, ( a 53%-a elhalt szivem az első M.O.-i össejttel tákolt ellenére szivom a rohadt bagót ) Ami a paleolit táplálkozásban le van irva, azt mind megtapasztaltm spontán. Gabona főleg a kenyér, az olaj, a margarin, stb. Engem csak megerősített. Zsir kell az agynak is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!