Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Dönts el egy vitát? Anyukám...

Dönts el egy vitát? Anyukám spórol, és zsírszalonna helyett hájat vett zsírnak. Szerinte a zsír minősége, íze egyforma lesz.

Figyelt kérdés
2011. febr. 22. 19:07
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
66%

Szép jó reggelt Mindenkinek!csatlakozom a "zsírosokhoz"

az én gyerekkoromban is zsírdisznót vágtak szinte mindenhol,30-50 literes vindők voltak akkoriban.addig tartott a disztóvágás, míg az üstben ki nem sült a zsír és át nem szűrték a vindőkbe.

aztán csak kérdezgették, na mennyi lett, na mennnyi lett?

Ezután már csak a hány pár kóbász volt a kérdés.

valóban a zsír volt az értékmérő.

minden felmenőm hosszú életű, dolgos, egészséges emberek a voltak a szüleim is 80 évesek, hál'istennek jól vannak.

én is szoktam hájat kisütni, nagyszerűen lehet főzni vele.

ennek ellenére tiszteletben tartom mások szokásait.

üdv-e-

2011. febr. 23. 06:03
 22/36 anonim ***** válasza:
87%

A saját nevelésű mangalica háját disznóölés után 1-2 nappal külön sütöttük ki. A zsír ugyanolyan jó, mint a szalonna-zsír, annak nincs más szaga. De az abból kinyert töpörtőből lett a töpörtős pogácsa és a barátfüle.

A bélről (mosáskor) lejött hájat és az abból kinyert zsírt teljesen külön kezeltük. Annak igen, lehet szaga, viszont azt a zsírt cseréltük mosó-szappanra. Az én kislánykoromban még nem volt mosógép, teknőben, gyökérkefével, mosószappannal mostunk.

2011. febr. 24. 15:34
 23/36 viktoria61 válasza:
58%

A háj az süteménybe való. Ki lehet sütni,de az nem olyan mint a zsír szalonnából kisütött zsír.

Csak gondolj bele milyen tepertője lehet a hájnak?

2011. febr. 24. 21:02
 24/36 anonim ***** válasza:
0%
Hümm, hát a háj kissé büdi...
2011. febr. 24. 21:02
 25/36 anonim ***** válasza:
73%
Az életforma kérdése, hogy káros-e. Régen a paraszt ember számára csak a zsír létezett, egész életükben zsírral készült ételeket ettek, mégis nagyon szép és hosszú kort értek meg. És vajon miért? Mert ők amit megettek, azt utána le is dolgozták. Ellenben a mai embernek, aki egy adag zsíros ebéd után leül a számítógép elé, vagy el kezd bármilyen más módon punnyadni, annak nem jósolok hosszú életet.
2011. febr. 25. 12:23
 26/36 sulcz válasza:
72%
En a szalonnára szavazok,én azt vennék. Ami a zsírfogyasztást illeti, anyukám csak zsírral foz, ami olajban készult nem eszi meg. Most 89 éves és egésszéges!A sok tartosítoszer sokkal veszélyesebb!!!
2011. febr. 25. 12:51
 27/36 anonim ***** válasza:
75%
Normális mértékben fogyasztva nem káros, sőt, a szervezetnek is szüksége van egy kis zsír bevitelre.
2011. febr. 25. 12:56
 28/36 anonim ***** válasza:
75%
A nagyszüleim értelsmiségi emberek. A naygmamám 1 évvel ezelőtt halt meg, mert elütötte egy autó. 75 éves volt de egészséges. Óvónő volt, és ha helyettesíteni kellett valait az oviban, mindig neki szóltak. Még tornázott is a gyerkőcökkel néha. A nagypapám most 77 éves, és most márciustól befejezi a munkát, mert hát bizony ő még most is dolgozik, építészmérnök. Mellette eljár úszni, és gondozza a kiskertjét, és bizony disznúhúst ettek mindig, sőt a nagyapám minden reggel szalonás vagy sonkás tojással kezdi a napot. Nincs magas koleszterinje, magas vérnyomása. Halá Istennek tökéletesen egészséges. Sőt! Budapestről simán leutózik Debrecenbe egyedül! Én is zsírral főzök, és nem kenek margarinos kiflit a gyerkemnek az iskolába. Vajat kenek neki. Nem vagyunk kövérek, egészségesek vagyunk.
2011. febr. 25. 13:27
 29/36 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenki véleményét.
2011. febr. 26. 08:20
 30/36 hangszoros ***** válasza:
67%

Ha nem eszek zsirral készült ételt éhes vagyok.

Egyébbként végre a paleolit -kőkori- táplálkozás is kapott némi publicitást.

Nem vagyok egézségmániás hipohander, ( a 53%-a elhalt szivem az első M.O.-i össejttel tákolt ellenére szivom a rohadt bagót ) Ami a paleolit táplálkozásban le van irva, azt mind megtapasztaltm spontán. Gabona főleg a kenyér, az olaj, a margarin, stb. Engem csak megerősített. Zsir kell az agynak is.

2011. febr. 28. 01:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!