Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Dönts el egy vitát? Anyukám...

Dönts el egy vitát? Anyukám spórol, és zsírszalonna helyett hájat vett zsírnak. Szerinte a zsír minősége, íze egyforma lesz.

Figyelt kérdés
2011. febr. 22. 19:07
1 2 3 4
 11/36 doboszoli ***** válasza:
94%

Még valami. Az ún. bélhájat vagy kidobjuk, vagy a hurkába kerül zsiradéknak, előtte hideg vízben jól kiáztatva.

Nincs semmi szaga.

2011. febr. 22. 19:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/36 anonim ***** válasza:
11%
Hát akkor egyétek csak.
2011. febr. 22. 19:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/36 A kérdező kommentje:
200 ft-ért vette kilóját a hájnak, ugyanott a Garayn 700-ért volt zsír szalonna. Azért ez nagy különbség 70.000 nyugdijnál.
2011. febr. 22. 19:46
 14/36 anonim ***** válasza:
100%
Öreg malacgyilkos, ez tetszett!!!XD
2011. febr. 22. 19:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/36 anonim ***** válasza:
67%

Szerintem sincs különbség a zsírban. Én is szoktam hájból is zsírt sütni.

Aki szerint pedig a zsír káros,az nem figyeli az újabb kutatásokat.

Ma már rájöttek,hogy a zsír sokkal egészségesebb,mint az olaj,a vaj is,mint a margarin. Egyik sem árt a koleszterinnek,csak akkor ha valaki beteg.

Nem véletlen,hogy Svájcban és a nyugati országokban újra keresik a mangalicát. Ez a disznófajta kimondottan zsírdisznó. A húsa is sokkal jobb ízű,mint a sovány disznóké.

2011. febr. 22. 19:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/36 anonim ***** válasza:
89%

Így van utolsó! A mangalica valóban finomabb!!


Az én nagyim is világ életében zsírral főzött, mert hízót is tartottak-vágtak ők is. Közel nyolcvan éves már...

2011. febr. 22. 20:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/36 anonim ***** válasza:
91%

A válasz írója 75%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 19:39


Higgyetek az úrnak!!


Egyébként meg a zsír nem egészségtelen csak nem kell belőle kiló számra bezabálni. Mint ahogy pl. a margarin is sokkal egészségtelenebb - ne próbálj meggyőzni az ellenkezőjéről!! -, mint a vaj.

2011. febr. 22. 20:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/36 anonim ***** válasza:
75%
Malacgyilkossal tökéletesen egyetértek!:)
2011. febr. 22. 20:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/36 anonim ***** válasza:
78%

Szeretném megemlíteni, hogy a margarin csak pár hidrogénatomban marad le attól hogy műanyagnak számítson. :D

Szóval nesze neked kicsi koszorúér!


Amúgy szerintem se lehetne nagyon eldönteni vakteszten...

2011. febr. 22. 21:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/36 doboszoli ***** válasza:
100%

A mangalica is "megér egy misét".

Újra kezd divatba jönni, nem csak azért, mert elhintették hogy koleszterinszegény zsírja van, hanem mert tényleg finom.

Nagyapánkék korában is volt már hústípusú disznó, pl. a magyar nagy fehér, a lapály fajták.

Miért ragaszkodtak mégis a fecskehasúhoz?

Több okból. Akkoriban nagyon kevés hűtőláda üzemelt a falvakban, és a szalonna, zsír volt a család fő eledele a nyári mezőgazdasági munkáknál, aminek újig ki kellett tartani.A kolbász, sonka, hurka egykettőre elfogyott.

A mangalica, extenzív tartásra alkalmas fajta. Nyáron kijárt a kondával a legelőre,(még mindig a fülembe cseng az öreg Gecse János bácsi hajnali kürtölése, ostor csattogása, amikor szedte össze a faluban a disznókat, kihajtásra), majd szeptemberben hízóba fogták.

Az "értékmérő" nem a disznó súlya volt, mint manapság, hanem az:"hány liter zsírja lett?".

Ha a pénztárcám megengedi, szoktam magamnak vágni egyet-egyet, nosztalgiából, meg az isteni vajpuha füstölt szalonna miatt.(bár éppen emiatt mostanában nem sok gyászt okoztam a mangalicák nemzetségében...)

2011. febr. 23. 04:37
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!