Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Dönts el egy vitát? Anyukám...

Dönts el egy vitát? Anyukám spórol, és zsírszalonna helyett hájat vett zsírnak. Szerinte a zsír minősége, íze egyforma lesz.

Figyelt kérdés
2011. febr. 22. 19:07
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
9%
Tökmindegy.Néhány évtized és érszűkület,koszorúér betegségek,elhízás és egyéb finomságok miatt már nem lesztek közöttünk.
2011. febr. 22. 19:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/36 Bányai Károly ***** válasza:
86%
Hát, ha nem is egyforma, de a háj mindenképpen nagyon jóízű. A hájas sütemény pl. isteni. Valszeg egy vak kóstolásos teszten nem sokan mondanák meg a különbséget.
2011. febr. 22. 19:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/36 anonim ***** válasza:
78%
Kamu, hogy káros a zsír. Nagyon is finom és egészséges. Egyétek bátran.
2011. febr. 22. 19:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/36 Bányai Károly ***** válasza:
91%

19:15


Nagyanyám egész életében disznózsírral főzött mindent, a mai napig azt eszi. 92 éves. Köztünk van. :-) Apám szintén. A koszorúérbetegségek esetében a margarin pl. sokkal inkább bűnös volt jó hosszú ideig. Jobban odabasz a szívnek a sok csoki, meg egyszerű szénhidrát, mint a disznózsír. Olvass utána!

2011. febr. 22. 19:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/36 anonim ***** válasza:
83%
Egyforma lesz! Esetleg ha nem mossák meg rendesen az ún bélhájnak lehet egy kis kellemetlen szaga, de nem jellemző
2011. febr. 22. 19:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/36 anonim ***** válasza:
82%
Na ja.. Mert az általánosan használt melegen préselt és vegykezelt olajok olyan nagyon egészségesek, ugye?
2011. febr. 22. 19:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/36 anonim ***** válasza:
64%
A hájat nem lehet úgy kisütni mint a zsírt! A zsírsütéskor csak kevés hájat szoktak hozzáadni, mert kellemetlen szagú és ízű lesz tőle a zsír.
2011. febr. 22. 19:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/36 A kérdező kommentje:
Első! Anyukám, aki spórol, 85 éves. Az Anyja nem régen halt meg 98 évesen. Világ életükben zsirt ettek, nem kövérek, Anyám még utazgat. Tehát hol a gond? Itt csak a háj és a zsírszalonna íz - különbség volt a kérdés.
2011. febr. 22. 19:32
 9/36 A kérdező kommentje:
19.28-as irta meg az én véleményemet. Köszönöm.
2011. febr. 22. 19:36
 10/36 doboszoli ***** válasza:
89%

Sok butaság hangzott el, de az utolsó űbereli mindet.

A háj nem más, mint hasűri zsír, a belőle kisütött, olvasztott zsír azonos értékű, ízű a kemény szalonnából kisütöttel.

Egyetlen hibája, hogy a tepertője ehetetlen, jóindulattal alkalmas pogácsának.

Na most számoljunk. A bőr nélküli zsírszalonna, és a háj között 120-150 forint van kilónként. A tepertő kilója 1800-2800 forint.(nem túlzok, tessék megnézni)

A frissen sült tepertőnél jobb eledel, nem nagyon van.

A kemény szalonnából, 22-23% tepertő nyerhető, a nyers szalonna súlyához viszonyítva.

Összegezve: ha a tepertőt nem szereti a család, anyukád jól döntött.

Mondom mindezt több mint 30 éves disznóvágási gyakorlattal, ill. úgy, hogy 2 éve őstermelőként többek között ilyet is gyártok, elég nagy tételben.

Higgyetek az öreg malacgyilkosnak.

2011. febr. 22. 19:39
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!