Dönts el egy vitát? Anyukám spórol, és zsírszalonna helyett hájat vett zsírnak. Szerinte a zsír minősége, íze egyforma lesz.
19:15
Nagyanyám egész életében disznózsírral főzött mindent, a mai napig azt eszi. 92 éves. Köztünk van. :-) Apám szintén. A koszorúérbetegségek esetében a margarin pl. sokkal inkább bűnös volt jó hosszú ideig. Jobban odabasz a szívnek a sok csoki, meg egyszerű szénhidrát, mint a disznózsír. Olvass utána!
Sok butaság hangzott el, de az utolsó űbereli mindet.
A háj nem más, mint hasűri zsír, a belőle kisütött, olvasztott zsír azonos értékű, ízű a kemény szalonnából kisütöttel.
Egyetlen hibája, hogy a tepertője ehetetlen, jóindulattal alkalmas pogácsának.
Na most számoljunk. A bőr nélküli zsírszalonna, és a háj között 120-150 forint van kilónként. A tepertő kilója 1800-2800 forint.(nem túlzok, tessék megnézni)
A frissen sült tepertőnél jobb eledel, nem nagyon van.
A kemény szalonnából, 22-23% tepertő nyerhető, a nyers szalonna súlyához viszonyítva.
Összegezve: ha a tepertőt nem szereti a család, anyukád jól döntött.
Mondom mindezt több mint 30 éves disznóvágási gyakorlattal, ill. úgy, hogy 2 éve őstermelőként többek között ilyet is gyártok, elég nagy tételben.
Higgyetek az öreg malacgyilkosnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!