Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit lehet főzni/sütni lóhúsból?

Mit lehet főzni/sütni lóhúsból?

Figyelt kérdés
bevállt konkrét recept érdekelne amit lóhúsbol csinálnak.
2011. febr. 11. 22:06
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
83%
Hogy a kérdésre válaszoljak, mindenféle vadas-szerü pácolt marha-, illetve vadételt lehet belöle késziteni, ott sokkal kevésbé feltünö az édeskés iz.
2011. febr. 12. 17:35
 12/25 anonim ***** válasza:
12%

"Egy barátomék anyukájának van több lova is és most vágtak egyet."

-eddig azt hittem csak a férfiakból kerülnek ki

ilyen barbár állatok.Meg mi az hogy élelmezési

célból tartanak lovat? Elég undorító hogy ezt

TI nem fogjátok fel!!A magyar az ugye lovasnemzet..

na de most ha megeszitek a lovakat ugyan mitől lesz lovas nemzet? a franciáktól,olaszoktól,kínaiaktól letudjátok nyúlni ezt a brutalitást? gratulálok,nagyon ügyesek vagytok.Remélem majd egyszer megszeretsz tiszta

szívedből egy állatot és rájössz,hogy miről is beszélek..

Bár az ilyen emberektől ez nem elvárható.

A válasz megírásának időpontja: 02-12 10:48

zöldkéz:)

A válasz megírásának időpontja: 02-12 14:22

- szerinted most rá vannak az emberek szorulva a húsra?

Öcsém bemész egy boltba minden tele van hússal.

Nem értem mért kell ezt csinálni??!!

Ha te parasztnak érzed magad hát hajrá.

Száradjon a ló lelke a szíveden mindörökre..:)

2011. febr. 15. 19:45
 13/25 anonim ***** válasza:
81%

Ember, tanulj már meg kulturáltan fogalmazni.

Senkit nem érdekel a "rohadt büdös mocskos franciák, barbár olaszok" nyavalygásod. Régen minden nemzet épp egyformán evet lovat, ha az volt, és kész.

Én vegetáriánus vagyok, és az a véleményem, hogy aki húst eszik, ne siránkozzon. Egyforma állat a ló, csirke, kutya, disznó, macska, marha - ha az egyiket megeszed, nem vádolhatod barbársággal azt, aki a másikat eszi!

Ha meg mégis így teszel, ugyan mi alapján választod külön őket? Az önkényes tetszéselveid szerint? Akkor meg más szemszögéből te csak egy másik "barbár" vagy.

2011. márc. 10. 23:14
 14/25 anonim ***** válasza:
72%

23:14

Haha :D Teljesen igazad van. Nálad a pont.

(Ment a zöld kéz.)

2011. márc. 11. 01:09
 15/25 A kérdező kommentje:
23:14 jól beszélsz.. ma megfőztem egyébként vadasan..illetve húsleves készült belőle. Több mint finom lett:)
2011. márc. 11. 12:41
 16/25 anonim ***** válasza:
0%

undorítóak vagytok...

de nagyon...

állatokat leölni csak a húsáért...

pfhuuj...

2011. márc. 11. 17:02
 17/25 anonim ***** válasza:
30%

Na az lóhúst én sem enném meg semmi pénzért,mert sokszor ülök rajtuk,és nem bírnám megenni!

De a nyulat is sajnáltam eleinte,de rájöttem hogy ők úgy tudnak szaporodni mint a patkány:)

Szóval ha egy nyuszit le kell vágni akkor le kell vágni,kész...

Míg kicsik aranyosak meg minden,meg nagy korukban is,de a következők is aranyosak lesek,meg azután is...

Bár sírok ha erről van szó,de a mai világban örüljünk hogy élünk!

A csirkét,sertést gond nélkül megeszem...

Szóval nem vagyok egy hisztis nő:)

2011. márc. 11. 20:08
 18/25 anonim ***** válasza:
33%

,,Az önkényes tetszéselveid szerint? " Ez nem az önkényességről szól. Véleményem szerint a lovat és a sertést összehasonlítani olyan mint a harcsát és a delfint.

A disznóvágásnak évszázadok óta megvan a maga kuriózuma, története, hagyománya és persze a célja. A disznó az embert szolgálja, ő elvárja hogy felneveljék, fetrenghessen egy kicsit a ganéba a sorsa pedig hogy az emberek asztalán étket biztosítson mindenkorra.

Viszont a ló az ember mellett egy vonalba volt és nem alatta. A ló azért szolgálja az embert, hogy megművelje vele a földet, eljusson oda ahova saját lábán nem tudna, szeretet adjon stb..

Aki kettő között csak azt különbséget látja h hosszabb lábon álló hús, és rövidebb lábon álló hús annak a fantáziája és az állatokkal való tapasztalata elég szegényes és csak sajnálni tudom.

2011. márc. 12. 17:47
 19/25 anonim ***** válasza:

nagyon szépen fogalmaztál előttem lévő..

Zöldkéz

2011. márc. 12. 20:40
 20/25 anonim ***** válasza:
100%

17:47

A hagyományokról inkább ne beszélj, mert látszódik, hogy mennyit értesz a témához. Az igaz, hogy Nálunk a disznóvágásnak van hagyománya, más népeknél meg annak nincs. De ha már a magyar hagyományok feljöttek... Szerinted pár száz évvel ezelőtt, amikor a parasztoknak alig futotta húsra, ha volt nagy nehezen egy lovuk, akkor miután megdöglött nem ették meg? Amikor a varjúból is pörköltöt főztek? A főurak meg a többi, gazdagabb réteg megtehette, hogy válogasson, a ló pedig mindig is drága volt, míg a disznó olcsó, mivel nem tudták máshol haszonsítani. (Mellesleg ők is ettek lóhúst is, bár tény, hogy nem az volt a leggyakoribb hús a menün.) De a szegények mindig mindent megettek, ami csak hús volt. A lóhúst is ugyanúgy megették, ha hozzájutottak, amellett, hogy attól még tisztelték az állatot. Ahogy előttem mondták: ha már hús, akkor ne tegyünk különbséget aszerint, hogy mennyire tarjuk aranyosnak/szépnek az adott állatot. Már csak azért sem, mert ami nekünk tisztelt állat, az máshol nem az, lásd a hindukat.

Mellesleg az is teljesen egyéni, ki mit lát szépnek, nekem pl. egyáltalán nem tetszenek delfinek, a törpeharcsát is szebbnek tartom nála, a lovakat szépnek tartom. Viszont a bátyám undorító állatnak tartja a lovat. De attól még nem lesz rosszabb ember.

Nem kell egyetértened a ló megevésével, de ne hivatkozz hagyományokra ennyi háttértudással, mert csak azt bizonyítod, hogy mennyire műveletlen vagy.

Egy néprajzos.

2011. márc. 12. 23:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!