Mit lehet főzni/sütni lóhúsból?
"Egy barátomék anyukájának van több lova is és most vágtak egyet."
-eddig azt hittem csak a férfiakból kerülnek ki
ilyen barbár állatok.Meg mi az hogy élelmezési
célból tartanak lovat? Elég undorító hogy ezt
TI nem fogjátok fel!!A magyar az ugye lovasnemzet..
na de most ha megeszitek a lovakat ugyan mitől lesz lovas nemzet? a franciáktól,olaszoktól,kínaiaktól letudjátok nyúlni ezt a brutalitást? gratulálok,nagyon ügyesek vagytok.Remélem majd egyszer megszeretsz tiszta
szívedből egy állatot és rájössz,hogy miről is beszélek..
Bár az ilyen emberektől ez nem elvárható.
A válasz megírásának időpontja: 02-12 10:48
zöldkéz:)
A válasz megírásának időpontja: 02-12 14:22
- szerinted most rá vannak az emberek szorulva a húsra?
Öcsém bemész egy boltba minden tele van hússal.
Nem értem mért kell ezt csinálni??!!
Ha te parasztnak érzed magad hát hajrá.
Száradjon a ló lelke a szíveden mindörökre..:)
Ember, tanulj már meg kulturáltan fogalmazni.
Senkit nem érdekel a "rohadt büdös mocskos franciák, barbár olaszok" nyavalygásod. Régen minden nemzet épp egyformán evet lovat, ha az volt, és kész.
Én vegetáriánus vagyok, és az a véleményem, hogy aki húst eszik, ne siránkozzon. Egyforma állat a ló, csirke, kutya, disznó, macska, marha - ha az egyiket megeszed, nem vádolhatod barbársággal azt, aki a másikat eszi!
Ha meg mégis így teszel, ugyan mi alapján választod külön őket? Az önkényes tetszéselveid szerint? Akkor meg más szemszögéből te csak egy másik "barbár" vagy.
23:14
Haha :D Teljesen igazad van. Nálad a pont.
(Ment a zöld kéz.)
undorítóak vagytok...
de nagyon...
állatokat leölni csak a húsáért...
pfhuuj...
Na az lóhúst én sem enném meg semmi pénzért,mert sokszor ülök rajtuk,és nem bírnám megenni!
De a nyulat is sajnáltam eleinte,de rájöttem hogy ők úgy tudnak szaporodni mint a patkány:)
Szóval ha egy nyuszit le kell vágni akkor le kell vágni,kész...
Míg kicsik aranyosak meg minden,meg nagy korukban is,de a következők is aranyosak lesek,meg azután is...
Bár sírok ha erről van szó,de a mai világban örüljünk hogy élünk!
A csirkét,sertést gond nélkül megeszem...
Szóval nem vagyok egy hisztis nő:)
,,Az önkényes tetszéselveid szerint? " Ez nem az önkényességről szól. Véleményem szerint a lovat és a sertést összehasonlítani olyan mint a harcsát és a delfint.
A disznóvágásnak évszázadok óta megvan a maga kuriózuma, története, hagyománya és persze a célja. A disznó az embert szolgálja, ő elvárja hogy felneveljék, fetrenghessen egy kicsit a ganéba a sorsa pedig hogy az emberek asztalán étket biztosítson mindenkorra.
Viszont a ló az ember mellett egy vonalba volt és nem alatta. A ló azért szolgálja az embert, hogy megművelje vele a földet, eljusson oda ahova saját lábán nem tudna, szeretet adjon stb..
Aki kettő között csak azt különbséget látja h hosszabb lábon álló hús, és rövidebb lábon álló hús annak a fantáziája és az állatokkal való tapasztalata elég szegényes és csak sajnálni tudom.
nagyon szépen fogalmaztál előttem lévő..
Zöldkéz
17:47
A hagyományokról inkább ne beszélj, mert látszódik, hogy mennyit értesz a témához. Az igaz, hogy Nálunk a disznóvágásnak van hagyománya, más népeknél meg annak nincs. De ha már a magyar hagyományok feljöttek... Szerinted pár száz évvel ezelőtt, amikor a parasztoknak alig futotta húsra, ha volt nagy nehezen egy lovuk, akkor miután megdöglött nem ették meg? Amikor a varjúból is pörköltöt főztek? A főurak meg a többi, gazdagabb réteg megtehette, hogy válogasson, a ló pedig mindig is drága volt, míg a disznó olcsó, mivel nem tudták máshol haszonsítani. (Mellesleg ők is ettek lóhúst is, bár tény, hogy nem az volt a leggyakoribb hús a menün.) De a szegények mindig mindent megettek, ami csak hús volt. A lóhúst is ugyanúgy megették, ha hozzájutottak, amellett, hogy attól még tisztelték az állatot. Ahogy előttem mondták: ha már hús, akkor ne tegyünk különbséget aszerint, hogy mennyire tarjuk aranyosnak/szépnek az adott állatot. Már csak azért sem, mert ami nekünk tisztelt állat, az máshol nem az, lásd a hindukat.
Mellesleg az is teljesen egyéni, ki mit lát szépnek, nekem pl. egyáltalán nem tetszenek delfinek, a törpeharcsát is szebbnek tartom nála, a lovakat szépnek tartom. Viszont a bátyám undorító állatnak tartja a lovat. De attól még nem lesz rosszabb ember.
Nem kell egyetértened a ló megevésével, de ne hivatkozz hagyományokra ennyi háttértudással, mert csak azt bizonyítod, hogy mennyire műveletlen vagy.
Egy néprajzos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!