Hogy lehet paprikáskruplit főzni?
A hagymát megtisztítjuk és kockára vágjuk. Kevés olajat forrósítunk egy lábasban, beletesszük a hagymát és a felkarikázott kolbászt, és megpirítjuk. Lehúzzuk a lábast a tűzről, és megszórjuk 2 fakanálnyi pirospaprikával. Átkeverjük, majd hozzáadjuk a megmosott, megtisztított és kockára vágott burgonyát és felöntjük annyi vízzel, ami majdnem ellepi. Megsózzuk, borsozzuk, ételízesítőt is tehetünk bele, és addig főzzük, amíg a burgonya majdnem meg nem puhul. Ekkor hozzáadjuk a felkarikázott virslit, és addig főzzük, amíg meg nem puhul. Friss kenyérrel, savanyú uborkával tálaljuk.
ennyi. jó virsli kell hozzá és jó krumpli, akkor nem lht elrontani. van, aki kolbásszal szereti.
én is hasonlóan az elsőhöz készítem, csak én egy kevés zsíron párolom meg a hagymát, ha zsírjára visszasült, akkor teszek rá egy fakanálnyi pirospaprikát és a hasábokra vágott krumplit. víz csak amennyi éppen ellepi.
egy csipetnyi őrölt köményt is teszek bele, valamint egy hámozott össszevagdalt paradicsomot és egy szem szeletelt paprikát. kolbászt a végén teszek bele,amikor már majdnem kész.jó sűrű szafttal szeretjük.
van amikor egy kis szalonna kiolvasztásával kezdem, de akkor virslit teszek bele a végén.
9,28-nak:
Gondolom, ha kolbásszal készíted, akkor azt rakod bele karikára szelve a krumpli előtt, ahogyan írtad. De akkor már a végén miért kell bele a virsli??
Ahogy írod is, van aki virslivel, van aki kolbásszal. Ezek szerint te egyszerre mindkettővel????
Én is teszek bele kolbászt is,meg virslit is. Kolbász mi esszük meg a párommal, a virslit agyerekek. Nem kell ezen meglepődni.
Hagymát dinsztelek, majd bele a paprika, a lánmgról levéve, hogy ne égjen meg. Aztán mehet bele a krumpli, kolbász, babérlevél, só, bors, egy fokhagyma, egy egész paprika, paradicsom és a víz.
Ha megfőtt, akor a karikára vágott virsle, annak elég pár perc.
Nagynéném a kolbászt, virslit kihagyta, hosszúlével főzte, és szaggatott bele nokedlit. Úgy is nagyon finom volt.
Be kell szállnom!
Szalonnazsíron kínosan finomra vágott hagymát, zöldpaprikát dinsztelek, amit kevés vízzel jól visszafőzök. Ha elfőtte a tűzről lehúzva paprikázom, majd újra felöntöm, lehetőleg csontlével. A fűszerek, mondjuk felét belefőzöm, és jó sűrű alapot szerkesztek.
Belekerül a krumpli,paradicsom, a (lehetőleg) frissen füstölt kolbász, majd addig főzöm, szükség szerint pótolva a levét, amíg a krumpli kissé kezd megkopni.
Megkapja a fűszerek másik felét,(bors, fokhagyma, kömény, "kici occó" majoránna) és az éhezők elé adom.
Friss kenyérrel, idénysalátával,(nálam a kovászos uborka a király mellé) az éhezők elé adom.
Magam részére némi rizling dukál mellé, másképpen azt hiszi a krumpli, hogy a kutya ette meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!