Megtanulhatok még főzni egyedül?
Most léptem egy új életbe: elköltöztem a szülőktől, a párommal élek. Eddig mindig anyukám és nagymamám főzött, nekem maximum a palacsintasütögetésben kellett segíteni. Most viszont szükség lenne arra a meg nem szerzett főzéstudományra, ami javarészt minden ügyes segítőkész kislánynak megvan tizenéves kora óta. Más feleségek arra törekednek, hogy finomabbat főzzenek az eddiginél, hát én meg arra, hogy egyáltalán ehető legyen.
Semmi de semmi nem sikerül. Gyakorlat teszi a mestert, ezt mondom én is, de sajnos nincs anyagi keret a kísérletezésre. Az utóbbi egy hétben 3 kis adag palacsintát, egy adag fasírtot, tésztát, félresikerült salátakrumplit dobtam már kukába. És ezek csak a legegyszerűbbek, levesekkel és bonyolultabb dolgokkal még nem is próbálkoztam. Nem tudom mi lehet a gond, recept szerint csináltam és mégis. Valószínű meg tudnám tanulni ha még mindig anya mellett kísérleteznék, mert ő szólna ha valami nem jó a készítés menetében, de hát ez már nem lehetséges. Egyedül kell megtanulnom, de az önbizalmam már a béka hátsója alatt van. A legegyszerűbb konyhai műveletet is elrontom.
Mit tehetek? Adjatok tanácsot!
Ebből meg tudsz tanulni:
Menni fog az, ne add fel. Talán ez a honlap segít:
kezdj csirkepörköltel azt könnyű összerakni vagy makaróni brassói rántott hús burgonyapürével vagy Petrezsejmes krumplival
menni fog!
20/f
Nyugi, ha a tizenévesek tudják te huszonévesen miért ne tudnád?
Azt hiszed a tizenévesek is tökéletes palacsintával krumplival kezdték? nagy fenét.
Ha nem érted a receptet, a könyvet, vagy amit a neten írnak, vagy ha nem vagy biztos valamiben, mit hogyan milyen sorrendben vagy módon:
1. hívd fel anyut, nagyidat.
2. ha teljesen bizonytalan vagy, kérj meg egy barátnőt hogy segítsen.
3. mivel azt írtad nincs anyagi keret, gondolom főzőtanfolyam nem jöhet szóba. DE! 17 vagyok és csomót néztem a tv paprikát meg főzőműsorokat remek tippek vannak benne és azért segít mert látod hogy mit milyen sorrendben csinálnak, + magyaráznak is. (segít ha vizuális típus vagy)
20:57
Épp a Horváth Ilona könyvét akartam javasolni :-D
De akkor adom a linket is hozzá, fent van a neten:
Kérdező, ebből tuti megtanulsz főzni, anno én külföldön tanultam főzni belőle, külföldi alapanyagokból úgy, hogy előtte max. csak tojásrántottát csináltam, azt is ritkán.
Mi nem sikerült benne? Pl a tésztában? Eleinte állj ott mellette, időnként kóstolgasd, és ha már jó, akkor vedd le a tűzről.
Eleinte jók a félkész kaják (Pl Uncle Ben's rizs, Knorr rafinéria, sokmindent nem kell vele csinálni.
Pl. zöldfűszeres v. fokhagymás csirke sütőzacskóval: a megtisztított csirkét beleteszed a zacskóba, ráöntöd a fűszert, be a sütőbe, 50 perc és kész.
Kezdd egyszerűbbekkel (Pl rakott krumpli), és ne parázz! Senki nem így született :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!