Hogy lehet finomra sütni/főzni a halat?
Ma rántott halat csináltam ebédre. Soha nem csináltam még életemben, de gondoltam nem lehet elrontani. Tettem rá girlles fűszert, a másikra flekken fűszert, a harmadikra görög fűszert, a negyedikre már nemtudom mit.
Lényeg az, hogy nem lett jó. Puha bundában csináltam, de az felszívta magát zsírral. A fűszerezés is...xar lett.
A zsír minden felé fröccsent, még akkor is, ha levettem takarékra a gázt. Mitől van ez? Rossz a zsír? Hogy lehet a halat jól megcsinálni? Fagyasztott tengeri halfilé volt.
Halat nem szabad ilyenekbe tenni...
- fokhagymás tejbe áztatni pár órára, 1 napra, majd azt leszűrve, leitatva megsütni zsiradék nélkül, max. 1 kanál olíva olajon teflon serpenyőben
- paprikás lisztbe forgatni és FORRó zsírban/olajban pirosra sütni
- halak fűszerkeveréket tenni lisztbe, vagy panírozás előtt azzal fűszerezni és úgy megsütni
Ha magyar halat sütök keszeg kárász stb akkor olajba vegetát fokhagymát keverek el. pár órát hagyom pácolodni. evvel bedörzsölöm,és paprikás liszbe forgatom. A paprikás liszbe tesze 1kis kanál borsot.
Ha amurt busát rántok ki akkor 1éjszakát fokhagymás tejbe áztatatom. A pontyot csak be sózóm .
A tengeri halakat a fehér húsut.fokhagymás chillis olajba pácolom. vagy chillis citromosba. De ezt serpenyőbe kevés olajon sütöm ki..
hekk paprikás lisztbe.
Álljon itt Bezzegh Tibi, barátom,és horgásztársam receptje, aki a gasztronómiában is jeleskedik. Valahogy ösztönösen kitűnően főz.
A sült halat besózza, fokhagymázza(opció!), majd a következő keverékben forgatja:
1/3 rész sima liszt
1/3 " kukoricaliszt
1/3 " zsemlemorzsa
Forró zsírban kisüti. Nem ragozom, tessék kipróbálni.
Köszönjük Tibikém!!
Ha fagyasztott hal, először teljesen engedjen ki, utána:
1. töröld le róla a vizet, (ha kell szeleteld fel) és sózd be
2. ha sütni akartam: paprikával elkevert lisztbe forgattam és bő forró zsírban, de közepes lángon sütöttem
3. ha rántani akartam: liszt+tojás+zsemlemorzsa a panír, és ugyanúgy bő forró zsírban, de közepes lángon sütni.
Köretnek hagymás törtkrumpli+savanyúság, vagy sült krumpli+tartármártás volt nálam hozzá.
A liszt-maradékot rakd csavaros tetejű üvegbe, még 1-2 hónapig eláll, jó lesz legközelebb. Másra már nem fogod tudni felhasználni, mert érződik rajta a hal-szag.
A tengeri halfilékkel én kétszer jól megjártam, azóta nagy ívben elkerülöm őket.
Vettem én is ilyen zacskósat. Szép filék voltak, beleraktam a forró olajba egyben, cafatokban szedtem ki.....úgyhogy semmit se ért, az íze pedig szörnyű. A magyar halak ezerszer jobbak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!