Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy lehet finomra sütni/főzni...

Hogy lehet finomra sütni/főzni a halat?

Figyelt kérdés

Ma rántott halat csináltam ebédre. Soha nem csináltam még életemben, de gondoltam nem lehet elrontani. Tettem rá girlles fűszert, a másikra flekken fűszert, a harmadikra görög fűszert, a negyedikre már nemtudom mit.

Lényeg az, hogy nem lett jó. Puha bundában csináltam, de az felszívta magát zsírral. A fűszerezés is...xar lett.

A zsír minden felé fröccsent, még akkor is, ha levettem takarékra a gázt. Mitől van ez? Rossz a zsír? Hogy lehet a halat jól megcsinálni? Fagyasztott tengeri halfilé volt.


2011. okt. 27. 20:48
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

simán bepanirozod, forro olajban, kisütöd (nem kell sok neki), és hideg hagymás krumplival tálalod. imádom.

halfilénél számitt hogy milyen, és csak pangasius halfilét veszek, az nagyon finom.

hagymás krumpli meg ugy, hogy megfőzöd héjában a krumplit, kihül, megpucolod, felkarikázod, majd külön tálban ecet+kis viz+cukor, bele hagymát kis kockákra. majd ráöntöd a kruplira, jol összekevered. imádom :P

2011. nov. 7. 20:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/15 anonim ***** válasza:
Egyszer láttam,hogy az igazi profi halevők hogy készítik a halat.(fagyasztott halfilé volt ez is,jelesül lazac szelet,de már minden másból is kipróbáltam,működik)2 réteg alufólia-csíkot egymásra helyezni,egy kevés teavaj-nem margarin!-a közepére.Erre rátenni a fagyott halszeletet, ha mondjuk Hek vagy pangasius van,akkor több emeletben egymásra,közéjük teavaj,frissen őrölt bors,só és pár cspp citromlé.Be kell csomagolni úgy,hogy felül,ahol összecsavarjuk,legyen egy kis levegő,de a fóliát teljesen zárjuk.3/4 óra alatt sül készre. Ha ügyesek voltunk,a teavajon kívül más lé nem,vagy csak nagyon kevés maradt,a hal pedig nagyon jó állagú,zamatos.Másik nagy előnye,hogy rettentő kevés munka van vele,és még a tepsit se kell elmosogatni.
2011. nov. 7. 22:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/15 anonim ***** válasza:
41%
Doboszoli! "A sült halat besózza" ??? he he.
2011. nov. 8. 13:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/15 anonim ***** válasza:

Apukám nagy pecás. Amikor megpucolja a halat besózza, és a hűtőben pihenteti. Majd után lecsepegteti a vizet, és paprikás lisztben süti ki. Mindig jó. De az is hozzátartozik, hogy ez nem fagyasztott tengeri hal, hanem kárász, keszeg vagy törpeharcsa.

De az is igaz, hogy a halakra nem szoktak tenni flekken, görög vagy grilles fűszerkeveréket. Max halhoz valót, vagy csak fokhagymás tejben áztatják.

2011. nov. 8. 14:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/15 doboszoli ***** válasza:
Pontosítok: a "sütni való" halat sózza. Látom figyelsz..
2011. nov. 8. 17:25
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!