Hogy lehet finomra sütni/főzni a halat?
Ma rántott halat csináltam ebédre. Soha nem csináltam még életemben, de gondoltam nem lehet elrontani. Tettem rá girlles fűszert, a másikra flekken fűszert, a harmadikra görög fűszert, a negyedikre már nemtudom mit.
Lényeg az, hogy nem lett jó. Puha bundában csináltam, de az felszívta magát zsírral. A fűszerezés is...xar lett.
A zsír minden felé fröccsent, még akkor is, ha levettem takarékra a gázt. Mitől van ez? Rossz a zsír? Hogy lehet a halat jól megcsinálni? Fagyasztott tengeri halfilé volt.
simán bepanirozod, forro olajban, kisütöd (nem kell sok neki), és hideg hagymás krumplival tálalod. imádom.
halfilénél számitt hogy milyen, és csak pangasius halfilét veszek, az nagyon finom.
hagymás krumpli meg ugy, hogy megfőzöd héjában a krumplit, kihül, megpucolod, felkarikázod, majd külön tálban ecet+kis viz+cukor, bele hagymát kis kockákra. majd ráöntöd a kruplira, jol összekevered. imádom :P
Apukám nagy pecás. Amikor megpucolja a halat besózza, és a hűtőben pihenteti. Majd után lecsepegteti a vizet, és paprikás lisztben süti ki. Mindig jó. De az is hozzátartozik, hogy ez nem fagyasztott tengeri hal, hanem kárász, keszeg vagy törpeharcsa.
De az is igaz, hogy a halakra nem szoktak tenni flekken, görög vagy grilles fűszerkeveréket. Max halhoz valót, vagy csak fokhagymás tejben áztatják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!