Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Bolti leveles tésztából tudok...

Bolti leveles tésztából tudok tortaformában készített meggyes sütit csinálni? Vagy csak különálló sütiket?

Figyelt kérdés
Csak az említett tészta van itthon, de én amolyan piskóta jellegű meggyes sütit szeretnék belőle csinálni. Megpróbálkozhatok ezzel vagy kizárt, hogy normálisan sikerüljön?
2011. febr. 6. 17:28
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
kis pohár.
2011. febr. 6. 19:00
 12/15 anonim ***** válasza:
Én sokszor használom a bolti leveles tésztát. A forma aljára, oldalára a tészta fele kinyújtva, a gyümölcsöt (meggy, szilva vagy alma) fahéjjal, cukorral ízesítem és beleteszem. A tészta másik felével letakarom, tetejét tojással megkenem. Sütőben kb. 20 percig 170 fokon sütöm. (Az almát nem reszelem, hanem kockára vágom.)
2011. febr. 6. 19:21
 13/15 A kérdező kommentje:
A piskótára visszatérve, a liszt milyen legyen? Sima BL55-ös vagy valamilyen extra liszt?
2011. febr. 7. 14:10
 14/15 anonim ***** válasza:
Sima fehér "finom " lisztet használok.
2011. febr. 7. 15:54
 15/15 anonim ***** válasza:
Ezt a kérdést kár volt kiemelni, semmi új nem történt, kivesézték rendesen.
2011. febr. 17. 08:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!