Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Bolti leveles tésztából tudok...

Bolti leveles tésztából tudok tortaformában készített meggyes sütit csinálni? Vagy csak különálló sütiket?

Figyelt kérdés
Csak az említett tészta van itthon, de én amolyan piskóta jellegű meggyes sütit szeretnék belőle csinálni. Megpróbálkozhatok ezzel vagy kizárt, hogy normálisan sikerüljön?
2011. febr. 6. 17:28
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
45%
Nem! A leveles tészta a rétes jellegü sütikhez jó. Ropogós tészta, mint a hájas. Ha piskóta jellegüt szeretnél, leirok Neked egy bögrés tésztát. Olyan egyszerü, hogy a ll éves Unokám tudja.
2011. febr. 6. 17:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/15 A kérdező kommentje:

Köszi!

Légyszi írd le a piskótát:)

2011. febr. 6. 17:39
 3/15 anonim ***** válasza:
l pohár tejföl, vagy kefir. Tálba öntöd, és a poharát nem dobod el, mert mindent azzal mérsz ezután. 3 pohár liszt, 2 pohár cukor, l pohár olaj, l sütőpor, 3 egész tojás. Ezt jól összekevered, én géppel szoktam. Sütő papirral bélelt tepsibe öntöd, és a tetejére szórod a meggyet. Én kis darabos diót is szoktam. Kb fél órát sül, de lesegesd, ha szép világos zsömle szinü, akkor kész. Persze nem nyitogatással nézegetjük, hanem elem lámpával ablakon keresztül. Ha szereted, szórhatsz rá fahéjat.
2011. febr. 6. 17:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/15 anonim ***** válasza:

Én ez kicsit másképp ismerem:

1 pohár natúr joghurt

2 pohár liszt

1 pohár cukor

2 tojás

fél pohár olaj

1 csomag sütőpor

2 csomag vaníliás cukor

gyümölcs vagy befőtt a tetejére


Ha beleteszel 2 pohár cukrot és 1 pohár olajat, iszonyú zsíros és édes lesz.

Amúgy tényleg nagyon egyszerű megcsinálni, minden össze kell keverni, a lisztet utoljára tesze bele apránként, hogy ne legyen csomós.

Kb. 170 fokon sütöd, 30-40 perc, mikor kicsit barnul (nem ég!) a teteje, akkor jó. Szúrhatsz bele fogpiszkálót, ha nem ragad, akkor jó. Meggyet bőven szórj rá, nem lesz sok.

2011. febr. 6. 18:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/15 anonim ***** válasza:
ui: 20 perc után kinyithatod az ajtót, nem lesz semmi baja, mert hogy ez nem a klasszikus piskóta. Nem kell sütőpapír, ha kivajazod a tepsit.
2011. febr. 6. 18:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/15 anonim ***** válasza:
42%
Bocsánat, hogy élek, és 35 éve sütök-főzök. A leirt recept heti rendszerességgel készül, és bevált kedvenc. Jó az állaga, nem ragad, nem tul édes stb.Egy sütire sem nyitogatunk Drágám. Ez csak okoskodás!
2011. febr. 6. 18:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/15 anonim ***** válasza:
Tényleg csak okoskodsz 77-es! Véleményt csak akkor mondhatsz, ha lesütötted a süteményt. Ez viszont nem valószinü, hogy megtörtént pár perc alatt, mert akkor gépelted a válaszod, és nem sütögettél.
2011. febr. 6. 18:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/15 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a segítségeteket! Még hármat kérdeznék:

1. A meggyet meg kell cukrozni hozzá?

2. Ha mirelit meggy, csak kiengedem és kinyomkodom vagy mást is kell tenni vele?

3.Szilikonformát ki kell kenni hozzá vagy csak úgy mehet bele?

2011. febr. 6. 18:53
 9/15 A kérdező kommentje:

És még egy kérdés, ami butának tűnhet, de csak a pontosság kedvéért teszem fel. Az egy pohár (tejfölös), az a kicsi, kb. 175 grammos pohárra vonatkozik vagy a nagy, 450 grammosra?

Mégegyszer köszönöm, hogy segítettetek!

2011. febr. 6. 18:56
 10/15 anonim ***** válasza:
Nem kell a meggyet cukrozni. Ha lisztbe forgatod, nem fog lesülyedni a tészta aljára. Kinyomkodni sem kell, csak lecsepegtetni. Én nem használok szilikont, nincs is nekem.
2011. febr. 6. 18:56
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!