Hatlapos készítésénél össze lehet keverni a különböző pudingporokat?
Találtam receptet, amihez csokis, de van amelyikhez vaníliás puding kell, általába 4 csomag...
Itthon van 3 cs. csokis, és 1 cs. vaníliás...ezt a kettőt összekeverhetem?
Amúgy egy csomag szalakáli kb. mennyibe kerül?
13/f
első vagyok
ügyes vagy,pár év múlva egy lány össze fogja tenni érted a két kezét (én is összetenném ha az én párom fele ilyen szép és finom sütinek csak neki is állna)
csak igy tovább:)
Köszi a bíztatást!
Most az itthon lévő 2 láda almánkkal szeretnék valamit kezdeni :D
Tippek? Receptek?
na majd napközben írok Neked finom almáspite receptet,de most mennem kell.
üdv-nagyi-
szia gyerekem:) írom Neked az én almáspitém receptjét.
először is, ha van sok almád, pucolj meg annyit, hogy héjja és csutkája nélkül legalább másfél kiló legyen.negyedekbe vágva uborkagyalun szeld le, és párold meg.
egy citromot alaposan sikálj le, reszeld le héjját a kislukon és tedd félre a tésztához.
vágd ketté és a levét egy villát forgatva, könnyedén rácsavarhatod az almára.ha elég édes az alma, nem kell plusz cukor, de ez ízlés dolga. szórhatsz rá kb 10 dekát.
5 deka mazsola is mehet bele.
ha egy kicsit már összeroggyant, akkor jó. ne főzd péppé,ebben az a jó, hogy az alma rusztikus marad.
egy -két kávéskanál fahéj megy bele, és mehet hűlni.
jön a tészta! nem nehéz , hidd el:))
hozzávalók:
-20 dkg vaj/margarin
-35 dkg liszt
-1 tojás sárgája
-10 dkg porcukor
-a citrom reszelt héjja
-1 csipet só /három ujjaddal amit felcsippentesz/
-fél csomag sütőpor
-annyi tejföl, hogy rugalmas legyen a tészta.-odateszel magad mellé egy kispohár tejfölt és kanalanként adagolod.
a tésztát úgy kezdjük, hogy a kis kockákra vágott zsiradékot /mert zsírral is lehet, csak kevesebbel/ a liszttel lelmorzsókáljuk, hogy úgy nézzen ki, mint a durva dara.
no ezután jön a többi, a tojássárgája, tejföl stb.
kb 80 dkg nyerstésztét kapsz, amit szépen elfelezel.
kicsit hagyd pihenni.
kb 20 pec múlva nekiállhatsz kinyújtani. először a kis gombócból a kezeddel téglalapot lapítasz, majd nyújtófával akkorára nyújtod, mint a tepsi. kb-40*25.
a lisztezett tésztát feltekered a fára, és ügyesen beleilleszted a tepsibe. /én mindig sütőpapírozom/
megszúrkálod villával, és megszórod egy kis zsemlemorzsával.erre jön a kihűlt alma, szépen elsimítod, hogy egyenletes legyen.
most jön a másik tésztalap, amit szintén úgy, ahogy az alsót, ráterítesz az almára. ezt is megszúrkálod több helyen villával.
maradt egy tojásfehérje:ebbe teszel egy kanál tejfölt és villával jól felvered.
kenőtollal, vagy ecsettel rákened a tésztára.
mehet a forró sütőbe /180 fok/ kb 10 percig. utána vissszaveszed a hőt közepesre, és adddig sütöd, míg szép sárgáspiros nem lesz a teteje. kb még 40 perc.ha már az illatát érzed, akkor már majdnem kész.
háát ez hosszú lett, de remélem így érthető is ,lévén, hogy valóban kezdő vagy.
sok sikert és majd írj, hogy miket remekelsz:))
üdv-nagyi-
Köszi Nagyi!
Az nem baj, ha a sütőnk nem légkeveréses, hanem vmi régebbi tipus? :O
Mégegyszer köszi!
dehogy baj, nekem is 15 éves hagyományos gázsütőm van.
úgy csináld, ahogy írtam és biztosan sikerül. ha nem elsőre, majd másodikra..
na pusz-nagyi-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!