Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Csöröge (forgács) fánk bevált...

Csöröge (forgács) fánk bevált recept? Gyorsan!

Figyelt kérdés
Köszi!
2011. jan. 28. 17:11
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Közönséges gyúrt tészta egy késhegynyi sütöporral. (fél kg liszt, 3 tojás+ 3-4 tojássárgája, só, sütöpor.)
2011. jan. 28. 17:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

Hozzávalók:


* (kb. 40 db-hoz):

* 8 dkg sütőmargarin

* 35 dkg liszt

* 8 dkg cukor

* 1 csomag vaníliás cukor

* 1 csipet só

* 5 db tojás sárgája

* 4-5 evőkanál tejföl

* 2 evőkanál rum

* a deszkához liszt

* a sütéshez olaj, kb. másfél liter összesen

* A szóráshoz:

* 10 dkg vaníliás porcukor


Elkészítés:



1.) A vajat felolvasztjuk, és félretesszük, hogy kihűljön.

2.) Egy mélyebb tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a tojássárgákat, a vajat, a rumot, (és kanalanként) a tejfölt, és összedolgozzuk. Félkemény tésztát kell kapnunk. (Ha túl kemény lenne, adjunk hozzá még egy evőkanál tejfölt!)

3.) A tésztát egy tányérba tesszük, lefóliázzuk, és fél órára a hűtőszekrénybe tesszük.

4.) Ha a fél óra lejárt, a tésztát lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk (téglalap alakúra), és az egész tésztát derelyevágóval kb. 8 cm széles csíkokra vágjuk. A csíkokat tovább daraboljuk:

az első csíkot 8 cm x 8 cm nagyságú kockákra vágjuk,

a második csíkot kb. ugyanakkora rombuszokra vágjuk

a harmadik csíkot 8 cm x 10 cm nagyságú téglalapokra vágjuk

a többi sort tetszés szerint vagy kockára vagy rombuszra vagy téglalapra vágjuk, amíg a tésztánk tart.

5.) A derelyevágóval a kockák közepébe 2 vágást ejtünk, és ezen a kocka sarkait kedvünk szerint áthúzgáljuk. Csomós, amorf alakot kapunk.

A rombuszokat egyszer bevágjuk, és a lyukon a rombusz egyik sarkát áthúzzuk: egy masnit kapunk.

A téglalapokat középen két helyen bevágjuk, és a szélső csíkokat egymáson áthúzzuk. Leginkább egy szétnyomott nyolcas formára hasonlít a keletkezett forma.

6.) Egy nagyobb serpenyőben, forró olajban kisütjük a fánkokat. Egyszerre csak 3-4 fánkot tegyünk a sütőbe, mert a tészták megnövekednek. A megsült fánkokat lecsepegtetjük, papírtörlőre szedjük, és porcukorral megszórva tálaljuk. Nagyon finom, nem olajos, ropogós, és csak úgy eteti magát!

2011. jan. 28. 17:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm!!
2011. jan. 29. 08:39

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!