Milyen szószokat készíthetek a tésztához?
Tonhalas-tejszínes szósz tésztához hozzávalói
1/2 szál póréhagyma
2 gerezd fokhagyma
1 doboz tonhal (olajos)
zöldbors (őrölt)
só
3 evőkanál olívaolaj
kakukkfű
2 dl tejszín
citromlé
Tonhalas-tejszínes szósz tésztához elkészítése
1. Vágja apróra a póréhagymát, zúzza össze a fokhagymát.
2. Pirítsa meg az olajon a pórét és a fokhagymát.
3. Csepegtesse le a halkonzervet és adja a hagyméhoz.
4. Pirítsa pár percig, majd öntse fel a tejszínnel.
5. Ízesítse sóval, borssal, citromlével, kakukkfüvel.
6. Főzze 5-10 percig.
Csípős paradicsommártás hozzávalói
1 kg paradicsom (lucullus)
4 evőkanál olívaolaj
1 fej vöröshagyma
5 dkg húsos szalonna
1 db cseresznyepaprika
bazsalikom (friss)
só
Csípős paradicsommártás elkészítése
1. Dobja forró vízbe és húzza le a pardicsom héjját, távolítsa el a magját és kockázza fel.
2. Forrósítsa fel az olajat és dobja bele a feldarabolt szalonnát.
3. Adja hozzá a felszeletelt vöröshagymát és párolja meg.
4. Tegye bele a paradicsomot és lassú tűzön főzze egy órát.
5. Törje át, tegye bele a cseresznyepaprikát és sűrűsítse be.
6. Vegye ki a paprikát, ízesítse sóval, keverjen bele felaprított bazsalikomot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!