Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A bolognai rakott tésztához a...

A bolognai rakott tésztához a tepsiben tényleg nyers, kifőzetlen tésztát kell tenni?

Figyelt kérdés
Maggi Bolognai rakott tészta alap, tudjátok, ez a tasakos, és úgy van írva a hátulján a receptben a 2. pontban, h idézem: " A 15 dkg nyers tésztát kimargarinozott hőálló tálba tesszük és ráöntjük a darált húsos szószt." Na mármost. A későbbi pontokban ugyan oda van írva, h megsül a sütőben, meg minden, ezzel tisztában is vagyok...te az a nyers tészta tényleg azt jelenti, h kifőzetlen? Mármint...a sütőben a nyers tészta az...mi történik vele? Nem kell előtte kifőzni, h utána tegyük be a sütőbe? Mert eddig csináltam már ilyen egyéni receptek alapján ilyeneket és akkor mindig kifőztem előtte a tésztát. Most ennél akkor más a helyzet? Tényleg kifőzetlenül kell beletenni a tepsibe, illetve jénaiba? És ha kifőzve teszem bele, akkor történhet vele valami? Ti hogyan csináljátok, mit ajánlotok, mik a tapasztalataitok? Előre is köszi a válaszokat houseladies. :)
2011. szept. 21. 12:09
 1/8 anonim ***** válasza:
73%
Igy van, jol gondolod, mivel kikell fozni a tesztat, aztan fogod kovetni az utasitast, amit a tasakon talalsz!
2011. szept. 21. 12:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim válasza:
89%
A darált húsos szósz levében a nyers tészta kb 10 perc alatt "megfő" a sütőben. Ha kifőtt tésztát használsz, akkor a többi alapanyagot is készen kell beletenned, és csak azt megvárni, hogy a sajt ráolvadjon. Ha a tészta kifőtt, a többi nyers, akkor sem történik semmi katasztrofális, max túlságosan szétfő - van, aki így is szereti, van, aki csak 'al dente', igazából ízlés dolga. (én jobban szeretem nyersen beletenni, mert úgy jobban belesül a szósz, ha ki van főzve, akkor már eleve felvett egy csomó vizet, aminek nagy része ugyan elpárolog, de szerintem nem vesz fel annyi szószt...) Jó kísérletezgetést!
2011. szept. 21. 12:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
nyersen, simán. dolgozni is sokkal egyszerűbb vele, ráadásul ha nyersen teszed be, akkor magába szívja a többi hozzávaló ízét, zamatát miközben megfő.
2011. szept. 21. 12:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
88%

Az alaphoz bizonyosan kell valami mennyiségű folyadék. Ha egy folyékony cucc lesz belőle, akkor a nyers, kifővetlen tésztához kell tenni.


Egyébként házilag nem nagy kunszt ilyen "alapot" csinálni:

1 kanál liszttel gyenge rántást készítesz, és vagy rádobsz egy kis doboz pari pürét és felengeded fél liter vízzel,

vagy teszel hozzá fél liter paradicsomlevet.

Egy kis pirospaprika nem árt bele.

Ezt a löttyöt hozzáöntöd hagymán pirított ízlés szerinti mennyiségű darált húshoz, és első forrásig együtt főzöd.

Természetesen a fűszereket ízlés szerint dobálod bele.


Ez a mennyiség kb 20-25 dkg kifőzetlen tésztához való.

40 perc alatt még a 8 tojásos tészta is megfő a sütőben.

2011. szept. 21. 12:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat. Na akkor úgy látszik, nem parás egyik megoldás sem. :)


Most úgy csináltam, ahogy szoktam, szóval kifőztem előtte a tésztát (nem túlfőztem, hanem kicsit ropogós maradt-tényleg azt hogy is hívják olyan speckón, h amikor a tésztát nem főzöd túl, hanem kissé ropogós-merthogy az az egészséges...van rá vmi szakszó...), és úgy raktam rá a szószt, amit kicsit egyéniesítettem. :)) De a végeredmény illata alapján hűdehű lett, amikor meg megkóstoltam...ja meg megkérdeztem öcsémet, ő válasza ennyi volt: mmmmmmm. :D Szóval asszem ez jót jelent. :D Köszi még egyszer a tippeket, ötleteket, tanácsokat, mind hasznos volt, legközelebb kipróbálom nyers tésztával is. :)

2011. szept. 21. 13:57
 6/8 anonim ***** válasza:
Én ha nyers tésztával csinálom, akkor alufóliával letakarom és kisebb lángon kezdem a sütést. Egyébként nekem még mindig kemény maradt a tészta.
2011. szept. 21. 15:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!


Ha a Maggi-s alapot használod, nyugodtan tedd bele NYERSEN a tésztát. :) Ha lusta vagyok, én is az zacskósat szoktam használni, és első alkalommal én is kicsit tartottam attól, hogy nem fő át, de tökéletes lett (már amennyire egy zacskós-poros alap tökéletes lehet. :D) A tészta átfőtt, megpirult a sajt, nagyon finom lett, mindent pontosan a csomagoláson leírtak alapján csináltam.


Viszont furcsa, mert amikor ráérek, és home made paradicsomszószt készítek hozzá, akkor én is előre megfőzöm a tésztát, és csak a sajt kell rápirítani. :)

2011. szept. 21. 16:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim válasza:

Igen, én régen sokszor csináltam ilyet és a tésztát simán a zacskóból öntöttem a jénaiba, semmi főzés, semmi varia, aztán rá a szószt és úgy a sütőbe, majd fél óra alatt profi lett :)

Először én is furcsállottam, de aztán kiderült, hogy hát mivel elég folyékony a szósz, ezért annak a levében megsül a sütőben.

Nagy-Nagy kár, hogy már nem lehet kapni ezt a Maggi Bolognai rakott tésztás alapot :((((( én nagyon-nagyon szerettem, de már sehol sem szoktam látni.

Meg lehet ezt amúgy úgy is csinálni, hogy más (Maggi) alapport használok hozzá vajon? Mondjuk csak sima maggi bolognai port?

És mellesleg már nem emlékszem, de hogy is volt a recept a zacskón, hogy 2 dl víz és 3 dl tej vagy fordítva? :)

2014. jún. 21. 17:53
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!