A bolognai rakott tésztához a tepsiben tényleg nyers, kifőzetlen tésztát kell tenni?
Az alaphoz bizonyosan kell valami mennyiségű folyadék. Ha egy folyékony cucc lesz belőle, akkor a nyers, kifővetlen tésztához kell tenni.
Egyébként házilag nem nagy kunszt ilyen "alapot" csinálni:
1 kanál liszttel gyenge rántást készítesz, és vagy rádobsz egy kis doboz pari pürét és felengeded fél liter vízzel,
vagy teszel hozzá fél liter paradicsomlevet.
Egy kis pirospaprika nem árt bele.
Ezt a löttyöt hozzáöntöd hagymán pirított ízlés szerinti mennyiségű darált húshoz, és első forrásig együtt főzöd.
Természetesen a fűszereket ízlés szerint dobálod bele.
Ez a mennyiség kb 20-25 dkg kifőzetlen tésztához való.
40 perc alatt még a 8 tojásos tészta is megfő a sütőben.
Köszönöm szépen a válaszokat. Na akkor úgy látszik, nem parás egyik megoldás sem. :)
Most úgy csináltam, ahogy szoktam, szóval kifőztem előtte a tésztát (nem túlfőztem, hanem kicsit ropogós maradt-tényleg azt hogy is hívják olyan speckón, h amikor a tésztát nem főzöd túl, hanem kissé ropogós-merthogy az az egészséges...van rá vmi szakszó...), és úgy raktam rá a szószt, amit kicsit egyéniesítettem. :)) De a végeredmény illata alapján hűdehű lett, amikor meg megkóstoltam...ja meg megkérdeztem öcsémet, ő válasza ennyi volt: mmmmmmm. :D Szóval asszem ez jót jelent. :D Köszi még egyszer a tippeket, ötleteket, tanácsokat, mind hasznos volt, legközelebb kipróbálom nyers tésztával is. :)
Kedves Kérdező!
Ha a Maggi-s alapot használod, nyugodtan tedd bele NYERSEN a tésztát. :) Ha lusta vagyok, én is az zacskósat szoktam használni, és első alkalommal én is kicsit tartottam attól, hogy nem fő át, de tökéletes lett (már amennyire egy zacskós-poros alap tökéletes lehet. :D) A tészta átfőtt, megpirult a sajt, nagyon finom lett, mindent pontosan a csomagoláson leírtak alapján csináltam.
Viszont furcsa, mert amikor ráérek, és home made paradicsomszószt készítek hozzá, akkor én is előre megfőzöm a tésztát, és csak a sajt kell rápirítani. :)
Igen, én régen sokszor csináltam ilyet és a tésztát simán a zacskóból öntöttem a jénaiba, semmi főzés, semmi varia, aztán rá a szószt és úgy a sütőbe, majd fél óra alatt profi lett :)
Először én is furcsállottam, de aztán kiderült, hogy hát mivel elég folyékony a szósz, ezért annak a levében megsül a sütőben.
Nagy-Nagy kár, hogy már nem lehet kapni ezt a Maggi Bolognai rakott tésztás alapot :((((( én nagyon-nagyon szerettem, de már sehol sem szoktam látni.
Meg lehet ezt amúgy úgy is csinálni, hogy más (Maggi) alapport használok hozzá vajon? Mondjuk csak sima maggi bolognai port?
És mellesleg már nem emlékszem, de hogy is volt a recept a zacskón, hogy 2 dl víz és 3 dl tej vagy fordítva? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!