Milyen főételt készíthetek túróval?
Túró-gombóc (ez jó sósan is és édesen is)
Túrós-csusza (tepertővel sósan)
Túrós-lepény (csinálhatod sósan is)
Túróval töltött gomba.
Én vagy kaporral vagy szerecsendióval szoktam fűszerezni, meg persze tejföllel higítom kicsit.
Lehet úgy, hogy kiveszed a gomba szárát és simán megtöltöd, és a tetejére lehet kis sajtot reszelni. De lehet úgy is, hogy megtöltöd a túróval és még be is panírozod, de az macerás.
Meg láttam egy olyan receptet, hogy fele túró, fele juhtúró volt, só, bors, kapor, tejföl, és ezzel töltötték meg az előzőleg sütőben, héjában (egészben) megsütött kruplit. A krumpli meleg volt, a túró hideg.
És a juhtúró kihagyható.
Nem tudom, milyen, de de jól hangzik.
Szalonnás vagy sonkás rakott tésztát készítenék, amiben tejfölös túró is van. Bele a jénaiba, jól átsütni, tetejére még sajt is mehet.
Vagy sütnék palacsintát, megtölteném kapros tejfölös túróval, feltekerném, beleraknám jénaiba, és tojásos tejföllel nyakonöntve átsütném.
Fokhagymás sült túró golyó
25 dkg túró, 1 tojás, 3-4 ek. liszt, fél tubus natur sajtkrém, 1 g. reszelt fokhagyma, só ,bors
1 tálban mindent összedolgozol, kis gombócokat gyúrsz zsemle morzsába forgatod forró olajban kisütöd.
Túróval töltött zöldségek
túró, sajtkém, só, bors, eldolgozod bármilyen zöldségbe töltöd rá sajt sütőbe tolod 20 p-re.
Lehet gomba, cukkini, hájában fött krumpli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!