Milyen étet készíthetek az alábbi alapanyagokból?
Ezeket szeretném felhasználni: csirkemell, cukkini, csiperke gomba.
Van még itthon: vöröshagyma, fokhagyma, burgonya, paprika, paradicsom, paradicsom püré, főzőtejszín, natúr joghurt, mexikói zöldségkeverék, konzerves bab (vörös és paradicsomos)és kukorica, trappista sajt, bacon, csirkemell sonka, tej, vaj, margarin, étolaj és egyéb alap cuccok.
Szóval a kérdésem az, hogy csirkemell, cukkini és gomba felhasználásával milyen ételt tudok kreálni. A többi hozzávalót azért írtam le, hogy tudjátok nagy vonalakban mik vannak még itthon.
Minden választ nagyra értékelek! :)
Köszönöm a hasznos válaszokat!
Ha van ötlet, jöhet még!
Baconbe tekert csirkemell csíkok, illetve gomba szintén baconbe tekerve, mindez megszórva sajttal. :)
Vagy egyszerűen serpenyőben összesütve, a gomba, hús, cikkini, hagyma, paradicsom és paprika.. Mondjuk főtt tésztával
Ezekből a hozzávalókból én tepsis csirkemellet szoktam csinálni, nagyon finom szaftja lesz:
Sütőpapírral kibélelem a tepsit, öntök bele kis olajat, ráhelyezem a vékonyra szelt megsózott és befűszerezett csirkemelleket, majd rádobálok 2-3 fej negyedekbe szelt hagymát, a felszeletelt, illetve kockákra vágott gombát és cukkinit,zöldpaprikát karikára vágva, paradicsomokat karikára vágva, megszórom majorannával, alufóliával lefedem és kb 1 órát közepes lángon így sütöm, majd leveszem a fóliát és 5-10 percig még sütöm, ha amíg sűrű szaftja lesz. Ha van otthon szójaszósz azzal is meg lehet locsolni és aki szereti a csípőset kis erős Pistát is tehet bele, de szalonnával bélelt tepsibe is rakható.
Főtt rizzsel finom.
A csirkemellet megsütném (kaptál rá variációt egy párat), a gombával csinálnék hozzá rizsköretet.
A cukkinit meghagynám másik napra egy másik ebédnek, akár rántva, akár megtöltve is nagyon finom. Biztosan nem használnék el ennyi finomságot egy vasárnapi ebédhez!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!