Eddig úgy csináltam, ahogy otthon tanultam.Oda raktam főni a kruplit.(Mint amikor héjjában főtt kruplit készítünk.)
De ezt a részét annyira utálom...ezért csak nagyon ritkán főzök.Várni, míg megfő, aztán meg várni míg meghül...
Most úgy csináltam, hogy felkarikáztam a krumlit, úgy tettem oda főni.Jóval hamarabb meg puhult, és miután leöntöttem róla a vizet, már rakhattam is az edénybe..
Habarabb kész van.
Eztán cskis így fogom csinálni.
2011. jan. 26. 13:17
1/10 anonim válasza:
Én meg pont élvezem a rakott krumpli összeállitását. Külön-külön tányérokba készitem a különböző felkarikázott összetevőket, és müvészi szinten teszem le őket a tepsibe. A hajában főtt krumplit szépen lehet szeletelni, nem törik. A leve pedig : sok tejfölbe l nyers tojás, kis liba zsir, vegeta, és ráönt.
2011. jan. 26. 13:30
Hasznos számodra ez a válasz?
2/10 anonim válasza:
más ize van héjában főtt krumpliból...sokkal finomabb
ahogy te csinálod,ugy gyorsabb,praktikusabb,de nekem nem az igazi
2011. jan. 26. 13:30
Hasznos számodra ez a válasz?
3/10 anonim válasza:
Kiveszem a hűtőből mivel előzőleg anyám már megcsinálta, aztán beleteszem egy tányérba és úgy be a mikróba és 750w-on 3 percig melegítem és kész.
2011. jan. 26. 13:46
Hasznos számodra ez a válasz?
4/10 anonim válasza:
Ha a krumplit hámozva főzöd a vitaminok nagyrésze a vízben köt ki!
2011. jan. 26. 14:02
Hasznos számodra ez a válasz?
5/10 anonim válasza:
A sógornőm készíti el úgy, ahogy most te csináltad. Megmondom őszintén, nekem nem az igazi, a krumpli ízének a java elvész. Először fel szoktam tenni a krumplit főni, addig míg fő, elkészítem a többi belevalót. Én szoktam hagyni egy kicsit a fedő alatt, leszűrés után egy kicsit állni, könnyebben lehúzható a héja. Akkor is villára szúrom, és nem égeti a kezemet a forró krumpli. Végül is folyamatosan megy minden. Ha füstölt kolbásszal készítem, akkor a tetejére kerülő tejfölt olajjal összekeverem, és úgy öntöm rá. Ha krinolinból (a lányaim azzal jobban szeretik) akkor egy fej vöröshagymát olajon megpirítok, és a krinolinkarikákat fűszerpaprikával megszórva átpárolom. Ilyenkor nem szoktam a tejfölbe olajat keverni, mert a krinolin már pörköltszaftban van.
A barátnőm meg összekeveri a hozzávalókat, és aztán teszi rá a tejfölt, és úgy a sütőbe. Nekem az is ízlik, de mind héjában főtt krumplival készül.
2011. jan. 26. 14:51
Hasznos számodra ez a válasz?
6/10 A kérdező kommentje:
Végül is igazatok van....csak nem vagyok valami túl jól....
és ez a lehetőség most nagyon megtetszett..
2011. jan. 26. 14:53
7/10 anonim válasza:
Ajánlották nekem úgy is,hogy nyersen karikázzam bele a krumplit, a többit ugyanúgy ahogy szoktuk.Őszintén, nekem igy nem ízlett.
2011. jan. 26. 16:50
Hasznos számodra ez a válasz?
8/10 anonim válasza:
És, ha a krumplit héjában főzöd meg, 50%-kal több kálium marad benne, mintha héj nélkül!
2011. jan. 27. 12:45
Hasznos számodra ez a válasz?
9/10 anonim válasza:
Én nyersen felkarikázott krumplival készítem, tudom, messze nem az igazi. De így hamarabb kész. És nem csak tejföllel öntöm meg, hanem csinálok sok besamelt, amibe teszem a tejfölt, és jó "tocsogósra" sül meg.
2011. jan. 29. 13:32
Hasznos számodra ez a válasz?
10/10 anonim válasza:
nekem meg éppen az előrefőzött krumplival nem ízlik:) én nyersen teszem hozzá a krumplit: alulra pici olaj, rá a krumpli, só, bors, aztán a tojás, a paprikás kolbász, amíg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére szalonna, rá alufólia, be a sütőbe, mikor majdnem kész alufólia le, szalonna le, egy nagy doboz tejföl rá, szalonna vissza, sütőbe vissza, megpirítani és kész. az összes íz és illat ott marad bent az alufóliában, ezt az egészet szívja magába a krumpli. isteni:)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!