Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen az, hogy hidegen...

Milyen az, hogy hidegen sajtolt olaj? Mi a külömbség ez és a hagyományos étolaj között?

Figyelt kérdés
2011. jan. 20. 17:34
 1/4 anonim ***** válasza:

Nagyon karakteres íze van, (általában napraforgó), van aki nem szereti.

(És szerintem a hidegen sajtolt a hagyományos eljárás.)

2011. jan. 20. 18:08
 2/4 anonim ***** válasza:

"És szerintem a hidegen sajtolt a hagyományos eljárás"

Tévedsz! A tisztított napraforgóolaj pirított hőkezelt napraforgóból sajtolt és tisztítva van kellemetlen ízű anyagokat távolítanak el belőle.

A hidegen sajtolt meg csak ki van préselve a színe is sötétebb kellemetlen csípős íze van.

A pírításkor a magban pirolízissel kellemes ízű vegyületek képződnek. Jellegzetes pirolízis a babkávé pörkölése ahol a kávé kellemes ízét adó vegyületek a pörkölés (pirolízis) segítségével.

Élelmiszervegyész.

2011. jan. 20. 18:59
 3/4 anonim ***** válasza:

""És szerintem a hidegen sajtolt a hagyományos eljárás"

Tévedsz!"

Nem, nem tévedek!

Az ember, történelme során, mikor elkezdte kinyerni a növényi olajokat a magvakból, hidegen sajtolt eljárás szerint tette!

Tehát ez a hagyományos módszer, amit mára továbbfejlesztettek, és általában a pirított módszert használják!

De attól, hogy ez az általános, közel sem a hagyományos!

2011. jan. 20. 20:15
 4/4 Csaba12345 válasza:
Természetesen a hidegen sajtolt étolaj sokkal egészségesebb, mint a finomított, amit legalább 3 halálos méreggel készítettek. Ezek: hexán, foszforsav vagy citromsav, marónátron! Erről beszéljen élelmiszervegyész bácsi!Forrás: [link]
2012. jún. 4. 19:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!