Milyen az, hogy hidegen sajtolt olaj? Mi a külömbség ez és a hagyományos étolaj között?
Nagyon karakteres íze van, (általában napraforgó), van aki nem szereti.
(És szerintem a hidegen sajtolt a hagyományos eljárás.)
"És szerintem a hidegen sajtolt a hagyományos eljárás"
Tévedsz! A tisztított napraforgóolaj pirított hőkezelt napraforgóból sajtolt és tisztítva van kellemetlen ízű anyagokat távolítanak el belőle.
A hidegen sajtolt meg csak ki van préselve a színe is sötétebb kellemetlen csípős íze van.
A pírításkor a magban pirolízissel kellemes ízű vegyületek képződnek. Jellegzetes pirolízis a babkávé pörkölése ahol a kávé kellemes ízét adó vegyületek a pörkölés (pirolízis) segítségével.
Élelmiszervegyész.
""És szerintem a hidegen sajtolt a hagyományos eljárás"
Tévedsz!"
Nem, nem tévedek!
Az ember, történelme során, mikor elkezdte kinyerni a növényi olajokat a magvakból, hidegen sajtolt eljárás szerint tette!
Tehát ez a hagyományos módszer, amit mára továbbfejlesztettek, és általában a pirított módszert használják!
De attól, hogy ez az általános, közel sem a hagyományos!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!