A rízstésztának milyen íze van? Hasonlít a hagyományos tésztára?
igen, tésztaíze van, csak a formája rizs alakú.
úgy csinálom, mint tarhonyát, zsíron lepirítva, másfélszerannyi vízzel felengedve, sózva. ha felszívta a vizet, akkor félrehúzom, és jól betakarom konyharuhával.
simán megfőszve eléggé összeragad, de így szépen szemenként különáll, ha villával jól fellazítjuk.
Két dolog van, amit rizstésztának neveznek.
Az egyik rendes tészta, rizs alakúra préselve - a török és görö konyhában használtos. Ennek az ize gyakorlatilag ugyanolyan, mint a megszokott.
A másik az ázsiai konyhában elöforduló, rizslisztböl készült tészta. Ez izben kicsit más, de nem döntöen.
Aki hasonló korú, mint én, talán még emlékszik a T-rizsre, vagyis a tésztarizsre. üzemi konyhán étkeztünk a 70-es 80-as években, nagyon gyakori köret volt rizs helyett, szaftos húsok mellé.
aztán hosszú évekre eltűnt, most megint megjelent.
ha valaki felidézi az üzemi konyhás emlékeit, talán még
nosztalgiából el is készíti:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!