Milyen fűszereket használtok a pörkölthöz? A hagyományos só-bors-pirospaprikán kivül? Milyen más fűszer illik hozzá, amitől kicsit pikánsabb lesz, de nem veszti el a magyaros izét?
Só, bors, ő.paprika, zöldpaprika, paradicsom, kömény, fokhagyma, majoránna, cukor. Műanyag semmi. Természetesen kínosan ügyelek arra, hogy egyik fűszer se domináljon, "harsogjon" az ételben, hanem egymást egészítsék ki.
A minap a tóparton főztem csülökből. Kissé "csibészesre", nem sokan voltunk, olyan 10-12-en. Került bele egy kevés babérlevél, néhány szem szegfűbors, borókabogyó, vörösbor.
Picit a vadpörköltre hajazott. Kosztosaim elégedettek voltak.
05:34-es!
Valóban a klasszikus pörkölt nem használ borsot sem.
Ízlések és pofonok.
én csak őröltköményt teszek bele pluszba, és egy szem paprikát, paradicsomot,pici cukrot. szóval csak módjával, ne vigye el az ízét a lecsó fele.
az nálam már egy másik étel a lecsós szelet,ugyanez a testes pörköltalap, de több lecsóval. a paradicsom mindig héjazva, a paprika pedig csak a végén megy bele, hogy éppen "al dante" legyen, ne külön héj és paprikapép.A Zoliféle vadított csülköt ki fogom próbálni:))
Muszáj néha az élelet, ételt:) változatossá tenni!
üdv.
látszik, hogy sokféleképpen főzünk,amire egyikőnk esküszik,a másik elképzelhetetlennek tartja.
igyekszem úgy értékelni, hogy soha nem mondom, hogy soha...:))lehet, hogy legközelebb valamelyik számomra új dolgot kipróbálok.
Sokféle hagyományt őrzünk,de tiszteletben tartom mások ízvilágát.
így kerek a világ:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!