Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen fűszereket használtok...

Milyen fűszereket használtok a pörkölthöz? A hagyományos só-bors-pirospaprikán kivül? Milyen más fűszer illik hozzá, amitől kicsit pikánsabb lesz, de nem veszti el a magyaros izét?

Figyelt kérdés
2011. aug. 2. 03:26
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Babér levél.
2011. aug. 2. 04:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Köménymagot és fokhagymát szoktam bele tenni
2011. aug. 2. 05:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
fokhagyma, majoranna, kis őrölt kömény
2011. aug. 2. 05:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:
81%
Én nem teszek bele mást, csak só, pirospaprika, no meg a paprika és paradicsom sosem maradhat el. Próbáld ki, mi így szeretjük.
2011. aug. 2. 05:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 doboszoli ***** válasza:

Só, bors, ő.paprika, zöldpaprika, paradicsom, kömény, fokhagyma, majoránna, cukor. Műanyag semmi. Természetesen kínosan ügyelek arra, hogy egyik fűszer se domináljon, "harsogjon" az ételben, hanem egymást egészítsék ki.

A minap a tóparton főztem csülökből. Kissé "csibészesre", nem sokan voltunk, olyan 10-12-en. Került bele egy kevés babérlevél, néhány szem szegfűbors, borókabogyó, vörösbor.

Picit a vadpörköltre hajazott. Kosztosaim elégedettek voltak.

2011. aug. 2. 05:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 doboszoli ***** válasza:

05:34-es!

Valóban a klasszikus pörkölt nem használ borsot sem.

Ízlések és pofonok.

2011. aug. 2. 05:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:

én csak őröltköményt teszek bele pluszba, és egy szem paprikát, paradicsomot,pici cukrot. szóval csak módjával, ne vigye el az ízét a lecsó fele.

az nálam már egy másik étel a lecsós szelet,ugyanez a testes pörköltalap, de több lecsóval. a paradicsom mindig héjazva, a paprika pedig csak a végén megy bele, hogy éppen "al dante" legyen, ne külön héj és paprikapép.A Zoliféle vadított csülköt ki fogom próbálni:))

Muszáj néha az élelet, ételt:) változatossá tenni!

üdv.

2011. aug. 2. 06:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 doboszoli ***** válasza:
Hehe! Igaz, hogy a változatosság gyönyörködtet, de azért csak módjával, módjával..))
2011. aug. 2. 06:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Babérlevelet el sem tudom képzelni pörköltben. SDó,bors,paprika.pici gyömbér és szerecsendió. H marhahúsból főzöm,akkor vörösbort öntök hozzá
2011. aug. 2. 06:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:

látszik, hogy sokféleképpen főzünk,amire egyikőnk esküszik,a másik elképzelhetetlennek tartja.

igyekszem úgy értékelni, hogy soha nem mondom, hogy soha...:))lehet, hogy legközelebb valamelyik számomra új dolgot kipróbálok.

Sokféle hagyományt őrzünk,de tiszteletben tartom mások ízvilágát.

így kerek a világ:))

2011. aug. 2. 07:46
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!