Hogyan kell hagymát zsírban pirítani? Fel kell forrósítani a zsírt és akkor bele a hagymát? Vagy még előbb? Ja és zsír helyett olaj is jó?
Figyelt kérdés
2011. jan. 19. 10:41
1/5 anonim válasza:
Jó az olaj is. A hagyma mehet a zsírral/olajjal együtt a lábasba. Nem kell megvárni, míg felforrósodik az olaj.
2/5 anonim válasza:
Zsirban vagy olajban is lehet piritani, elöször meg kell melegiteni az olajat, de ne füstölösre, belerakni a felkockázott hagymát, és állandóan kevergetve kell sütni. Vigyázz, mert könnyen megég, ne hagyd egyetlen pillanatra sem ott.
3/5 A kérdező kommentje:
Oké, köszi nektek:)
2011. jan. 19. 10:49
4/5 anonim válasza:
Zsirban és olajban is lehet. Vágd a hagymát jó apróra, és sózd meg. Fedő alatt levet eresz, szinte megfő, ezáltal fog eltünni a főzés során az ételből. Mikor puha, vedd le a fedőt, és süsd el a levet róla, lehet zsemle szinüre sütni. Ekkor jön rá a hus, vagy a piros paprika. Ha igy készited a hagymát, még feltétnek is finom lesz akár egy főzelékre, vagy krumpli pürére. A zsiradékkal ne spórolj.
5/5 doboszoli válasza:
Én így csinálom:
Pörkölthöz, a hagymát "félfülre" vágom, füstölt szalonna zsírjában (forró) szalmasárgára sütöm, majd pár kanál vízzel visszafőzöm, és újra zsírjára. Isteni vastag szaftot ad, és nem bántja a kákabélűek érzékeny gyomrát.
Rostélyoshoz, karikára vágva, lisztbe forgatom, forró zsírban aranybarnára sütöm.
Hagymás tört krumplihoz kockára, szalonnazsíron, csak megfuttatom, a pörccel együtt a durvára tört krumplihoz keverem.
Olajon? Számomra merényletnek minősül, de ez csak az én mániám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!