Hogyan lehet olaj és zsir nélkül főzni?
Sziv- és érrendszeri problémáim vannak, ezért alapból szükséges nekem, hogy kerüljem az olajat. Az a baj, hogy elfoglalt ember vagyok és gyakran vagyok meghivva étterembe, stb. ilyenkor pedig nem sikerül, de otthon legalább muszáj úgy főzzek, hogy még 1 csepp olaj se kerüljön a húsomba
Lehetséges ez ? Nem igazán értek a főzéshez, de ha lehetséges akkor légyszives mondjátok el nekem is !
Köszönöm előre is
Van ez a Maggi-s vagy Knorr-os, fűszer és adnak hozzá zacsit, abba pl nem kell se zsír,se olaj és isteni.
De hogy egyébként főzni,h lehet az passz.
Hát igen, ez érdekelne inkább
Esetleg nem létezik valami serpenyő amihez nem kell olaj ?
Akármilyen ötletek jöhetnek egyébként, bármit elfogadok, csak segitsetek nekem
Az a helyzet, hogy van olyan hely ahol úgysem tudom elkerülni a napraforgóolajat
Tehát legalább otthon kéne kompenzáljak és ha lehetséges akkor semmilyen olajt sem használnék, őszintén megmondva
A Magggi meg Knorr tele van vegyszerekkel, sokkal ártalmasabbak érrendszeri problémákra, mint egy kevés zsiradék.
Szerezz be teflonos serpenyöt, abban tudsz teljesen zsiradékmentesen is sütni.
A teflon nagyon jó, de kevés olaj abba is kell. A sütés attól sütés, hogy kell hozzá olaj. Ha nem használsz, az már nem sütés. Egyszerűen kipróbálhatod: csinálj benne rántottát olaj nélkül - főtt tojás íze lesz.
Egyébként nulla olajat azért sem használhatsz, mert a zsirban oldódó vitaminok miatt kell. Vacsorakor nem elég az, hogy ebédre étteremben megetted az olajat, attól még a paradicsomból este nem fog hasznosulni a vitamin.
De vannak alternatívák:
Nekem van egy Tefal ételpárolóm, abban a zöldség egyszerűen fantasztikus, egy csepp olaj se kell hozzá. (Só sem, és nálad az is számít!) A párolt hal is ízlett benne (azt fűszereztem), viszont a párolt csirkének nem sok íze volt, inkább főtt csirkecomb volt.
Most kinéztem egy Tefal ActyFry olajsütőt, amihez állítólag csak 1-2 kanál olaj kell, és lehet benne sütni pl. sült krumplit is, de nem tudom, mennyire jó. Én tettem fel ezzel kapcsolatban kérdést 2-3 napja, de kevés választ kaptam.
A Maggi műanyagot én se ajánlom, többet árt, mint használ.
Jesszus, mi az hogy nem lehet sütni-főzni olaj nélkül. Igen is lehet én a diétám miatt nem eszek olajos dolgokat. (nagyon megdobja a kcal-t az olaj) Pl húsokat 2 módszerrel sütöm: az egyik, hogy a hús alá öntök egy nagyon-nagyon kevés vizet, így először párolódni fog, de utána a kicsi víz elég gyorsan elpárolog és már sütöm is a lényeg hogy folyamatosan keverni kell!
A másik módszer, kedves előző válaszolónak is üzenem: SÜTŐ ott már hogy a fenébe ne tudnánk húst sütni olaj nélkül? Mondjuk csirkemellet úgy csinálom, hogy bele sajtot teszek, hogy ne legyen nagyon száraz.
Ezeket macerásabb csinálni olaj nélkül, na meg ilyen full olajos dolgokban sült dolgokról mondj le: rántott hús, sült krumpli, mert ezek sütőben kiszáradnak, nekem nem ízlenek, de pl a fasírt finom lesz. És ugye körethez nem szoktunk olajat használni, levesekhez sem, salátákat egyél joghurtos-tejfölös öntettel otthon. Nem olyan nehéz ez, csak sok embernek kevés ehhez a fantáziája. :P
És szerinted a sajt miből van? Elárulom: zsírból. A sovány sajt zsírtartalma 20% alatti, a félzsírosé 20-40%, a zsíros sajté 40% fölött.
Az egyszerűség kedvéért Óvári trappista 45%, Sole 30%.
Az igazi mozarelláé 45%, a Sole mozarella 14%.
Te milyen zsírmentes sajtos használsz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!