Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan lehet olaj és zsir...

Hogyan lehet olaj és zsir nélkül főzni?

Figyelt kérdés

Sziv- és érrendszeri problémáim vannak, ezért alapból szükséges nekem, hogy kerüljem az olajat. Az a baj, hogy elfoglalt ember vagyok és gyakran vagyok meghivva étterembe, stb. ilyenkor pedig nem sikerül, de otthon legalább muszáj úgy főzzek, hogy még 1 csepp olaj se kerüljön a húsomba

Lehetséges ez ? Nem igazán értek a főzéshez, de ha lehetséges akkor légyszives mondjátok el nekem is !

Köszönöm előre is


2010. jún. 2. 13:34
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Light mozzarellát és light trappistát használok, de 100%-ban nem tudjuk kikerülni a zsírokat-olajokat, pl ami a húsokban meg a sajtokban meg ilyesmikben van, én most a hozzáadott zsírról-olajról beszéltem, ami benne van azt onnan senki sem szedi ki. Gondolom nem ennyire szőrszálhasogatósan pontosan akarja kerülni a zsírokat-olajokat a kérdező, mert azt úgy sem fogja tudni. :D
2010. jún. 2. 18:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/18 anonim ***** válasza:
20%

A páromnak voltak hasonló eü.gondjai,mint neked. Csak sertés vagy baromfizsírral főzők,egyedül a fánkot sütöm olajban.

Húslevest vagy marhahúsból,vagy házityúkból,esetleg pujkanyakból főzők,egy nappal korábban,mint ahogy enni szeretnénk. Ha kihült,a zsírt igy letudom szedni a levesről.

Csirkemellett soha nem veszek,mert az száraz,és nem lehet zsiradék nélkül elkészíteni.

Pörköltet marhalábszárból,birkahúsból,sertéslapockából,házicsirkéből készítek. Ezek alá csak annyi zsírt teszek,amennyi a hagyma megpárolásához kell. Amikor a húst átpirítottam rajta,öntök alá kevés vizet,ha kell,később pótolom. Ezek a húsok engednek annyi zsiradékot,hogy a pörkölt nem lesz száraz.

Sütni tarját,vagy szintén csirkét veszek.Csak a tepsit,vagy az edényt zsírozom ki vékonyan,öntök alá vizet és fedő alatt,vagy fóliával letakarva készre párolom.Így nem marad zsíros a sült.

A rántott húst bepanírozom,kizsírozott tepsibe teszem szorosan egymásmellé,teszek a tetejére egy-két kanál zsírt,és a sütőben megsütöm. Ha vastag a hús,akkor először letakarom,majd utána fedő nélkül sütöm készre.

A főzelékeket pedig tejjel vagy házitejföllel,vagy főzőtejszínnel habarom be. Kevés főzeléket szoktam berántani.

A teflon edények jók,de ha nincs alatta semmilyen zsiradék,hamar leég benne az étel.Ott kell mellettük állni állandóan. A másik hibájuk,hogy elég hamar lejön róluk a bevonat( még ha minőségiek,akkor is).

Remélem,hogy tudtam segíteni.

2010. jún. 2. 19:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/18 anonim ***** válasza:
Otthon használható elektromos grillsütő. Nekem 4 éve van és szinte mindent azon sütök.
2010. jún. 3. 11:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Kedves 19:47, és a párod még él? Gyakorlatilag te zsírt zsírral adsz enni a szívbeteg párodnak. Tarját adsz neki??? Pont csirkemellet és halakat kéne ennie. Mást nem is.


Kedves kérdező, bármilyen pörköltszerű ételhez teljesen felesleges bármilyen zsiradék. Én szoktam csinálni pl székelyképosztát. Hagymát, paprikát paradicsomot összedarálom, bele a fazékba, pici só, attól kiengedik a nedvességet, majd pirospaprika, rá a csirkemell, majd később a káposzta, illetve riszt is főzök bele. A legtöbb ételhez teljesen felesleges a zsiradék, ha sült húst akarsz enni, akkor ott a grillezés. Rádobod a húst a rácsra (akár a sütőben), és a zsír kicsöpög a húsból. Sült csirke sütőben, csirkecombból. Kicsit megpirítod serpenyőben, akár pici vizet tehetsz alá, füstöl majd mint az állat, de simán lehet. Utána be a tepsibe, mellédobálsz (félidőnél) egy csomó zöldséget, paradicsom, cukkini, felöntöd borral és kb 20 percig sütöd maxon, majd leveszed mondjuk 2-esre, kb összesen 1 óráig sütöd. Ennyi. Lényeg, hogy legyen nedvesség alatta, a teteje úgyis meg fog sülni/pirulni. Egyébként bármilyen pörköltbe totál teljesen feleslege4s bármilyen zsiradék. Egyedül a füstölt szalonna íze fog hiányozni belőle, de azt meg kell szokni.

2014. okt. 21. 12:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/18 anonim ***** válasza:
0%
Egyébként javaslom, hogy ne csak a zsírokat kerüld, hanem a lisztes, krumplis, magas glikémiás indexű éleélmiszereket is. Nem a zsír az első számú ellenség, hanem a magas glikémiás indexű szénhidrátok. Pl felejtsd el a sült húst krumplipürével. A húsokhoz nem kell köret, egyél hozzá nyers zöldségből készül salátákat. Sőt, minden nap egyél sok nyers zöldséget, mert a nyers zöldségben található enzimek segítenek meggátolni, illetve visszafordítani a szervezet oxidációs folyamatait, pl érelmeszesedés, stb stb. Ezért van, hogy akik sok nyers zöldséget esznek, sokkal lassaban öregednek. Vannak 70-80 éves emberek, akik kb 40-nek néznek ki, mert csak nyers zöldséget esznek. Nyers zöldség alatt az aszalt zöldségeket is lehet érteni. Sokkal jobb elrágcsálni egy fasza kis vegyes zöldségchipset tévézés alatt, mint mondjuk valami olajos vegyszeres bolt chipset.
2014. okt. 21. 12:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/18 anonim ***** válasza:
Ja, és napi egy óra gyaloglás, vagy könnyed bringázás kötelező, mert csökkenti a keringésben lévő zsírokat.
2014. okt. 21. 12:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
2016. febr. 3. 09:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
2016. febr. 3. 09:07
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!