Hogyan lehet olaj és zsir nélkül főzni?
Sziv- és érrendszeri problémáim vannak, ezért alapból szükséges nekem, hogy kerüljem az olajat. Az a baj, hogy elfoglalt ember vagyok és gyakran vagyok meghivva étterembe, stb. ilyenkor pedig nem sikerül, de otthon legalább muszáj úgy főzzek, hogy még 1 csepp olaj se kerüljön a húsomba
Lehetséges ez ? Nem igazán értek a főzéshez, de ha lehetséges akkor légyszives mondjátok el nekem is !
Köszönöm előre is
A páromnak voltak hasonló eü.gondjai,mint neked. Csak sertés vagy baromfizsírral főzők,egyedül a fánkot sütöm olajban.
Húslevest vagy marhahúsból,vagy házityúkból,esetleg pujkanyakból főzők,egy nappal korábban,mint ahogy enni szeretnénk. Ha kihült,a zsírt igy letudom szedni a levesről.
Csirkemellett soha nem veszek,mert az száraz,és nem lehet zsiradék nélkül elkészíteni.
Pörköltet marhalábszárból,birkahúsból,sertéslapockából,házicsirkéből készítek. Ezek alá csak annyi zsírt teszek,amennyi a hagyma megpárolásához kell. Amikor a húst átpirítottam rajta,öntök alá kevés vizet,ha kell,később pótolom. Ezek a húsok engednek annyi zsiradékot,hogy a pörkölt nem lesz száraz.
Sütni tarját,vagy szintén csirkét veszek.Csak a tepsit,vagy az edényt zsírozom ki vékonyan,öntök alá vizet és fedő alatt,vagy fóliával letakarva készre párolom.Így nem marad zsíros a sült.
A rántott húst bepanírozom,kizsírozott tepsibe teszem szorosan egymásmellé,teszek a tetejére egy-két kanál zsírt,és a sütőben megsütöm. Ha vastag a hús,akkor először letakarom,majd utána fedő nélkül sütöm készre.
A főzelékeket pedig tejjel vagy házitejföllel,vagy főzőtejszínnel habarom be. Kevés főzeléket szoktam berántani.
A teflon edények jók,de ha nincs alatta semmilyen zsiradék,hamar leég benne az étel.Ott kell mellettük állni állandóan. A másik hibájuk,hogy elég hamar lejön róluk a bevonat( még ha minőségiek,akkor is).
Remélem,hogy tudtam segíteni.
Kedves 19:47, és a párod még él? Gyakorlatilag te zsírt zsírral adsz enni a szívbeteg párodnak. Tarját adsz neki??? Pont csirkemellet és halakat kéne ennie. Mást nem is.
Kedves kérdező, bármilyen pörköltszerű ételhez teljesen felesleges bármilyen zsiradék. Én szoktam csinálni pl székelyképosztát. Hagymát, paprikát paradicsomot összedarálom, bele a fazékba, pici só, attól kiengedik a nedvességet, majd pirospaprika, rá a csirkemell, majd később a káposzta, illetve riszt is főzök bele. A legtöbb ételhez teljesen felesleges a zsiradék, ha sült húst akarsz enni, akkor ott a grillezés. Rádobod a húst a rácsra (akár a sütőben), és a zsír kicsöpög a húsból. Sült csirke sütőben, csirkecombból. Kicsit megpirítod serpenyőben, akár pici vizet tehetsz alá, füstöl majd mint az állat, de simán lehet. Utána be a tepsibe, mellédobálsz (félidőnél) egy csomó zöldséget, paradicsom, cukkini, felöntöd borral és kb 20 percig sütöd maxon, majd leveszed mondjuk 2-esre, kb összesen 1 óráig sütöd. Ennyi. Lényeg, hogy legyen nedvesség alatta, a teteje úgyis meg fog sülni/pirulni. Egyébként bármilyen pörköltbe totál teljesen feleslege4s bármilyen zsiradék. Egyedül a füstölt szalonna íze fog hiányozni belőle, de azt meg kell szokni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!